Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланиците на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланиците на
Коментари Харесай

Кметът на Варна се срещна с посланиците на Египет и на Саудитска Арабия

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланиците на Арабска Република Египет - Н. Пр. Халид Емара, и на Кралство Саудитска Арабия - Н. Пр. Халид Факих. Срещата бе проведена по самодейност на Николина Ангелкова, министър на туризма в интервала 2014-2020 година Кметът срещна гостите с главните цели на Варна - построяването на Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Черно море ", както и на новата Индустриална зона, които бяха забавени повече от година и половина поради липса на държавна поддръжка. 

Кметът Иван Портних акцентира, че Варна се развива като Град на Знанието, а туризмът е значим приоритет, който общината се стреми да развива през 4-те сезона. Благоприятни условия за това дават множеството минерални извори, които могат да бъдат употребявани за спа туризъм. Той напомни, че летището във Варна поддържа над 30 въздушни линии с целия свят, което основава отлични предпоставки за бизнес и туризъм.

Н. Пр. Халид Факих съобщи, че скоро е провел среща с министъра на стопанската система, на която е контрактувано развиване на двустранното съдействие сред България и Саудитска Арабия в сферите на хотелиерството и инфраструктурата. 

Н. Пр. Халид Емара, от своя страна, показа, че се радва, че Варна е град, който притегля доста студенти от Египет. Той акцентира, че може да се търсят благоприятни условия за развиване на двустранните взаимоотношения в областите обучение, зелена сила, умни градове, туризъм. Н. Пр. Халид Емара добави, че е допустимо компании от Египет  от сферите на мебелното произвеждане, фармацията и агропродуктите, които търсят достъп до пазарите на Европейски Съюз,  да проявят интерес към Икономическата зона на Варна. Николина Ангелкова напомни, че България към този момент има подписани меморандуми за съдействие в областта на туризма и с Египет, и със Саудитска Арабия, които са добра основа за развиване на бранша и поощряване на вложенията. Тя съобщи, че отлични благоприятни условия за надграждане на това съдействие могат да бъдат провеждането на интернационален конгрес, с присъединяване на Египет и Саудитска Арабия, провеждането на взаимни културни събития и промоции, отваряне на авиолинии Варна-Рияд и Варна-Кайро. Кметът Иван Портних сподели, че би се радвал Варна да бъде хазаин както на бизнес конгрес, по този начин и на културни прояви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР