Кметът на Варна Иван Портних приветства участниците в обучителен семинар

...
Кметът на Варна Иван Портних приветства участниците в обучителен семинар
Коментари Харесай

Обучителeн семинар за предприемачи се проведе в Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних приветства участниците в обучителен семинар за бизнесмени, който се организира през днешния ден в зала „ Варна “ на Община Варна.

Събитието е част от самодейността за подкрепяне на дребния бизнес в България, чиито основатели са вестник “24 часа ” и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП).

„ Община Варна поставя доста старания за смяна на образа на града ни, огромни инфраструктурни планове, на стойност към 300 млн. лева, се осъществят тази година. С положително съчетаване на средства от общинския бюджет и от страната, ние освен резервираме темпа на възобновяване, натрапен от три години, само че и го ускоряваме ", сподели кметът.

Той очерта главните цели на Община Варна - привличане на вложения, обучение, туризъм, основаване на среда за развиване на IT и аутсорсинг бранша. Кметът напомни, че вложителите имат опция за развиване на бизнес в новите стопански зони.

„ Световната банка в свое проучване уточни Варна като най-хубаво място за започване на бизнес в Източна Европа. Работим да защитим тази висока оценка, като се стремим да облекчаваме режимите за бизнеса ", сподели още Иван Портних.

По време на срещата бе подложен фокус върху опциите за финансиране на планове по Оперативна стратегия “Конкурентоспособност ”, за увеличение на продажбите и търсене на нови пазари посредством инструментите на ИАНМСП в България и чужбина, както и за разширение на производството посредством вложения в нови машини, благодарение на банкови заеми.

Внимание бе отделено и застраховането на разнообразни опасности, свързани с активността на компаниите. Партньори на самодейността са Министерството на стопанската система, Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ), Българската организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ) и Пощенска банка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР