Кметът на Варна Иван Портних и директорът на дирекция Спорт“

...
Кметът на Варна Иван Портних и директорът на дирекция Спорт“
Коментари Харесай

Завърши Маратон Варна, кметът награди победителите

Кметът на Варна Иван Портних и шефът на дирекция „ Спорт “ Кристиян Димитров наградиха спечелилите при мъжете в класическата дестинация на интернационалния Маратон Варна 2019. Събитието е подкрепено от Министерството на младежта и спорта и Община Варна.

Първи стана Осея Тюей от Кения, който сложи връх за трасето от 42 км - 2:16:35 ч. Той завоюва огромната премия от 8000 лева Втори е Хамиз Бараки от Мароко, следван от Жен Симукека - Руанда. Миналогодишният победител в маратона във Варна Ахмет Насеф, представител на Италия, остана 7-ми.
„ Днес е Световният ден на предизвикването, кондензиран с доста събития, в който Варна се вписа отлично. Само през последните 48 часа посрещнахме две влиятелни интернационалните събития – Рали България и Международния маратон, които събраха десетки елитни спортисти от страната и чужбина. Преди дни Краси Георгиев започва от Варна ултрамаратона по европейския кулоар №8. Днес раздадохме премиите на Националната студентска универсиада, като желая да поздравя особено младежите от Медицинския университет, които се показаха почтено пред НСА. Всичко това е доказателство, че изцяло справедливо Варна носи купата Европейски град на спорта. Благодаря на уредниците, на всички участници, на доброволците, без които този празник не би се случил. Продължаваме с вложенията в спортната инфраструктура във Варна – в околните дни започваме работа по построяването на три нови спортни комплекса – във Владиславово, на ул. „ Студентска “ и в кв. „ Виница “, както и на нови спортни площадки в 10 учебни заведения. Инициативата е в поддръжка на развиването на всеобщия спорт в града “, съобщи кметът Иван Портних.

При дамите победител в маратона стана Рут Матебо от Кения, следвана от сънародничките си Каролин Чероно и Жан Мбого. Над 500 души се включиха в дистанциите - класическа 42.195 км маратон, 21 км полумаратон, 10.5 км и 2 км градски крос.

Маратон Варна е с общ награден фонд от 49 000 лева Той се организира по трасе, което бе лицензирано от Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) и разрешава резултатите да бъдат публично приети в ранглистите. Състезанието е в формалния календар на Българска федерация по лека атлетика и част от програмата на Община Варна за купата Европейски град на спорта 2019.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР