Кметът на Варна Благомир Коцев освободи от длъжност досегашния заместник-кмет

...
Кметът на Варна Благомир Коцев освободи от длъжност досегашния заместник-кмет
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 14 декември

Кметът на Варна Благомир Коцев освободи от служба досегашния заместник-кмет Христо Иванов. До момента Иванов отговаряше за строителството и инфраструктурата в Община Варна. Заповедта на Благомир Коцев е от 14 декември.

В тазгодишния Национален конкурс " Сграда на годината 2023 " варненски здания ще се борят в 6 от общо 16 категории. Най-популярното и влиятелно събитие в областта на капиталовите планове, строителството и архитектурата в България отличава най-хубавите достижения при реализация на модерни сградни планове през съответната година.

Жената, нападнала служителка на детска градина " Българче " във Варна, е настанена в профилирана лечебна клиника. 41-годишната извършителка на действието е майка на дете от детската градина. Нахлула е в детското заведение в кв. " Владислав Варненчик " и е нападнала вербално 68-годишна здравна сестра, след което е нанесла прободно-прорезна рана в региона на левия хълбок.

Община Варна ще би трябвало да върне над 3 млн. лв. поради нарушавания по публични поръчки, свързани с плановете за интегриран градски превоз и за ремонт на филиала на ТМПЦ. Това излиза наяве от решения на Административен съд – Варна. Произнасянето на магистратите е във връзка тъжби на локалната администрация против наложените ѝ финансови корекции от зам.-министър от Министерство на регионалното развитие и началник на Управляващия орган на Оперативна програма „ Региони в напредък “

След едночасово разискване членовете на комисията по околна среда към Общински съвет одобриха обновената Стратегическа карта за шума и околната среда в агломерация Варна. Извършените измервания през 2021 година демонстрират, че допустимите шумови равнища са превишени в 18 бр. от контролните пунктове в града, което съставлява 40 % от общия брой следени зони.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР