Кметът на Тихуана обяви хуманитарна криза в граничния мексикански град

...
Кметът на Тихуана обяви хуманитарна криза в граничния мексикански град
Коментари Харесай

Кметът Тихуана обяви хуманитарна криза

Кметът на Тихуана разгласи филантропична рецесия в граничния мексикански град и сподели през днешния ден, че е помолил Организация на обединените нации да отпусне помощ за пристигналите там близо 5000 мигранти от Централна Америка, съобщи Асошиейтед прес.

По думите на кмета Хуан Мануел Гастелум федералното държавно управление оказва незадоволителна помощ и той няма желание да харчи от публичния запас на града за справяне със обстановката. "Нямаме достатъчната и нужна инфраструктура, с цел да се грижим уместно за тези хора и да им дадем удовлетворително пространство ", сподели той по радио "Групо формула ". Повечето от мигрантите са настанени на градския стадион.

През по-голямата част от маршрута си керванът с мигранти, потеглил от Хондурас в средата на октомври, срещаше добър банкет в градовете, през които преминаваше. Но на тези места мигрантите престояваха най-вече за по две нощи като се изключи столицата Мексико.

В Тихуана обаче мигрантите, бягащи от насилието и мизерията по родните си места, желаят да получат леговище в Съединени американски щати. Това значи, че евентуално те ще престоят в граничния град месеци наред, преди да имат опция да беседват с американски представител, разясни АП.

Кметът се оплака, че в града са пристигнали 20 тона федерална помощ, само че три четвърти от нея били материали за подсилване на границата и единствено 5 тона са от изгода за мигрантите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР