Кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева излезе с официален отговор на

...
Кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева излезе с официален отговор на
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен отговори на твърденията на БСП за „безпринципни назначения“

Кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева излезе с формален отговор на изказвания на Българска социалистическа партия за „ безпринципни назначения “ и „ подозрение за нарушение на процедурите по назначение, включително назначение на хора без осъществяване на конкурс “.
" Във връзка с изнесеното на брифинг на Българска социалистическа партия на 21.01.2018 година във връзка с мен, в качеството ми на кмет на община Тетевен, декларирам че това е опит за втълпяване на погрешни изказвания и манипулиране на публичното мнение. Беше казано, че са направени „ безпринципни назначения “, има „ подозрение за нарушение на процедурите по назначение, включително назначение на хора без осъществяване на конкурс “, че „ това поражда условия за основаване на спор на ползи “, без да бъдат посочени и предоставени каквито и да било обстоятелства доказващи твърдяното. По мотив на тези голословни изказвания, жестоко накърняващи имиджа на ръководената от мен община Тетевен, декларирам, че при назначението на чиновници в Общинска администрация съм спазвала нормативната уредба, включително Кодекса на труда и Закона за държавния чиновник ", декларира кметът.
Тя ползва към отговора си и информация за назначените специалисти и други управителни чиновници по трудово и по служебно правно отношение:
С П Р А В К А

ЗА

НАЗНАЧЕНИТЕ ЕКСПЕРТИ И РЪКОВОДНИ СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ТЕТЕВЕН

- ЕКСПЕРТИ – 6 бр. – не се изисква конкурс.
- ГЛАВЕН АРХИТЕКТ – 1 бр. – извършен конкурс, според Раздел IV – „ Конкурс “ от Кодекса на труда.
- ГЛАВЕН ИНЖЕНЕР – 1 бр. - не се изисква конкурс.
Не е належащо провеждането на конкурс за експертни длъжности по трудово правно отношение в общинските администрации.
Кодекс на труда: Чл. 90. (1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 100 от 1992 г.) Длъжностите, които ще се заемат с конкурс, се дефинират в закон, в акт на Министерския съвет, на министър или началник на друго ведомство или от работодателя.
Експертни длъжности с аналитични и/или контролни функционалности в общинските администрации могат да се заемат и по трудово правно отношение /чл. 3, алинея 5 от Наредба за използване на класификатора на длъжностите в администрацията/.

- НА ОСНОВАНИЕ член 9, член 12 и член 10д от ЗДСл – 4 бр. длъжности – извършени състезания с единствен претендент:
- Секретар на община;
- Директор на Дирекция „ Специализирана администрация “;
- Директор на Дирекция „ Обща администрация “;
- Главен специалист „ Образование “.
- НА ОСНОВАНИЕ член 82 от ЗДСл – 2 бр. длъжности – извършен вътрешен асортимент.
- Началник на отдел „ Общинска благосъстоятелност “;
- Началник на отдел „ Европейски стратегии и планове и околна среда “.
- НА ОСНОВАНИЕ член 81а от ЗДСл – 1 бр. – прекосяване на държавна работа в друга администрация:
- Главен специалист „ Селскостопански политики “.
Закон за държавния чиновник: Чл. 9. (1) Служебното правно отношение поражда въз основа на административен акт.
(2) (Изм. - Дъждовни води, бр. 95 от 2003 г.) Служебното правно отношение е за неустановен период, с изключение на когато в закон е посочено друго.
Чл. 12. – по отношение на период на изпитване
Чл. 10д. – по отношение на реда за провеждането на състезания за държавни чиновници
Чл. 82. – по отношение на преназначаване в същата администрация посредством осъществяване на процедура за вътрешен асортимент.
Чл. 81а. – по отношение на прекосяване на държавна работа в друга администрация без осъществяване на конкурс и посредством сключване на тристранно съглашение сред двамата работодатели и държавния чиновник.
Разпространяването на погрешни изказвания в публичното пространство по отношение на активността на ръководената от мен общинска администрация Тетевен не е казус с вчерашната конференция на Политическа партия Българска социалистическа партия.
Моля да имате поради, че по отношение на еднакъв случай, касаещ законосъобразността по осъществяване на социална поръчка с предмет „ Сметосъбиране, сметоизвозване на битови боклуци и поддръжка на местата за публично прилагане на територията на Община Тетевен “, извършена през месец Май 2016 година, беше подаден сигнал до Главна прокуратура от госпожа Цецка Димитрова, в качеството й на ръководител на общинската конструкция на Българска социалистическа партия Тетевен. Въпросната социална поръчка беше обжалвана от един от участниците, по отношение на което законосъобразността й беше напълно доказана две инстанции всъщност – Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд, както и беше позволена процедура по предварителното й осъществяване още веднъж от Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд.
Въпросният сигнал на Българска социалистическа партия Тетевен, в който бяха изложени изказвания за злоупотреби и осъществени закононарушения, беше прегледан от способената Окръжна прокуратура Ловеч и приключи с разпореждане за отхвърли за формиране на досъдебно произвеждане заради липса на осъществени незаконосъобразни действия/престъпления, което беше поредно доказано от горестоящите прокуратури – Апелативна прокуратура гр. Велико Търново и Върховна касационна прокуратура.
Във връзка с този сигнал, при започване на 2017 година заведох дело за клюка против госпожа Цецка Димитрова, в качеството й на длъжностно лице – ръководител на Българска социалистическа партия Тетевен н.ч.х.д. № 189/17 година по разказа на районен съд гр. Тетевен. По въпросното дело към този момент има извършени осем правосъдни съвещания без да бъде даден ход, защото ответната страна инициира непрекъснати отлагания с претекст влошено здравословно положение на госпожа Димитрова. Тук следва да отбележа, че по отношение на подаден еднакъв като текст сигнал от шефа на една от компаниите участници в публичната поръчка /сигналите съвсем съответстват като текст/ също заведох дело за клюка, което бе прегледано от районен съд Плевен и завърши със правосъдно съглашение, по силата на което създателят на сигнала се отхвърли от изказванията си и беше наказан да ми заплати обезщетение за нанесените вреди.
Считам, че това е следващият опит на Българска социалистическа партия за омаловажаване на позитивните резултати от работата на Община Тетевен и поддръжката, която общината има от страна на Правителството и Държавата, спомогнала за излизането от тежката финансова обстановка, в която аз и моят екип заварихме община Тетевен.
Само за 2017 година в общината са влезнали в допълнение от Министерство на финансите 2 261 982 лева както следва:
Месец МАРТ: 1 096 545 лева. временен безлихвен заем от Централния бюджет за финансово излекуване.
Месец НОЕМВРИ: 165 437 лева По Постановление на Министерски съвет № 247/07.11.2017
Целеви трансфер по предложение на Комисия по бедствия и повреди за Укрепване на част от общински път Десеткар-Дивчовото.
Месец ДЕКЕМВРИ: 1 000 000 лева По Постановление на Министерски съвет № 260/24.11.2017г.
Целеви трансфер за Ремонт на общинска пътна мрежа и улична мрежа в града и обитаеми места в община Тетевен.
Община Тетевен стартира работа по следните планове с европейско финансиране:
• Проект по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, по процедура за даване на безплатна финансова помощ BG16RFOP001-3.002 „ Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България “
Проект „ Реконструкция, възобновяване и съоръжение на сградния фонд на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Сава Младенов “, гр. Тетевен”. Неговата стойност е 1 299 989.08 лева Сключен е контракт за финансиране на плана. Има определен реализатор ни следва започване на СМР.

1. Проект „ Закриване и рекултивация на остаряло хранилище за твърди битови боклуци на община Тетевен, област Ловеч “.
Проектът е утвърден за финансиране с решение на Управителния съвет на ПУДООС към Министерство на околната среда и водите на съвещание от 18.09.2017 година Предстои подписване на контракт за даване на безплатна финансова помощ с ПУДООС. В момента се съгласува документи за избор на реализатор на СМР в ПУДООС.
Проектът е на стойност 1 173 179.45 лева, от който 547 303.26 утвърдени за разпределяне от ПУДООС, 264 360,25 лева от Отчисления по чл.60 от ЗУО, 361 515.94 от лични средства(безлихвен заем от ПУДООС).

Проекти по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година, Подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “:
1. „ Рехабилитация на общински път LOV 1116 Тетевен, кв. Полатен – III-358 – Голям Извор до кръстовището с път - /I-3/ „ Ябланица – Джурово”. Проектното предложение е на стойност: 1 954 830.44 лева Предстои подписване на контракт за финансиране на плана.
2. Рехабилитация на общинска улична мрежа в сервитутното очертание на гр. Тетевен: ул. „ Иван Вазов”, гр. Тетевен, ул. „ Вит” – кв. Полатен, гр. Тетевен, ул. „ Здравец”– гр. Тетевен, ул. „ Даковото” с. Рибарица, Община Тетевен и ул. „ Васил Левски” – с. Галата Община Тетевен. Проектното предложение е на стойност: 5 795 120,58 лева Предстои подписване на контракт за финансиране на плана.
3. „ Ремонт на СОУ „ Георги Бенковски “, гр. Тетевен. Проектното предложение е на стойност: 1 283 990.58 лева Предстои подписване на контракт за финансиране на плана.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Ловеч  Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник  Община Ловеч контракти построяването на спортна зала Община Ловеч контракти построяването на спортна зала  Игнат Миленов е най-хубавият състезател на община Тетевен за 2017 година Игнат Миленов е най-хубавият състезател на община Тетевен за 2017 година  Ловешката болница няма да спре работа Ловешката болница няма да спре работа  Община Тетевен ще награди най-хубавите си спортисти и треньори за 2017 година Община Тетевен ще награди най-хубавите си спортисти и треньори за 2017 година Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image И правосъдният министър на Съединени американски щати бе разпит...
Американският министър на правораздаването Джеф Сешънс е бил разпитан в продължение на няколко часа предходната седмица по отношение на проверява...
Борисов ще участва на лекция на Доналд Т... Англия основава нова конструкция за б... Гласуването на вота на съмнение ще бъде н... Мъж рани с револвер инцидентни минувачи в То... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Внимавайте - нова телефонна машинация набир...
Все по-разпространена става нова телефонна машинация – този път с адрес от чужбина. Каква е концепцията – да ти се обадят от чужде...
Почина писателката, срещнала света със " З... Какво се случва, когато отидем до тоалетна... Любовен хороскоп за 24 януари Новините: Най-важното за деня, 23 януари НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Светият синод се държи като " Ислямска дъ...
За следващ път, още веднъж и още веднъж – един фиктивен спор, подклаждан преднамерено, с цел да се трансформира в сензация, отклони вниманието на бъл...
Делян Добрев сподели документи за връзка на... Глас от църквата нерешително сподели, че няма а... Радев: Борбата с корупцията отсега нататък ще се... И мюфтийството срещу Истанбулската конвен...  www.expert.bg  192 млн. души по света са безработни 192 млн. души по света са безработни  Шеф на Шеф на " Лукойл ": Петролът не би трябвало да с...  FT дава безвъзмезден достъп до уеб страницата си на учениците FT дава безвъзмезден достъп до уеб страницата си на...  Експерти: До края на председателството България би трябвало да е в ERM-2 Експерти: До края на председателството Б...  www.iwoman.bg  Нежност и цветя от Chanel за Пролет/Лято 2018 Нежност и цветя от Chanel за Пролет/Лято...  Как да изживееш живота на фантазиите си като майка Как да изживееш живота на фантазиите си кат...  Стартира първата работилница за дребни програмисти и актьори Стартира първата работилница за дребни прочие..  Несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон (видео) Несъществуващ ресторант стана номер 1 в...  http://www.sportlive.bg  ВИДЕО: Кош от центъра за 100 хиляди $ взриви обществените мрежи ВИДЕО: Кош от центъра за 100 хиляди дола...  ЦСКА се подигра с Фабио Капело и унизи тима му ЦСКА се подигра с Фабио Капело и унизи о...  СНИМКА: Бившата баскет половинка Кардашиян се пусна гола в Instagram СНИМКА: Бившата баскет половинка Кардаши...  Само преди два месеца Тайсън Фюри беше над 150 кг, а в този момент? Само преди два месеца Тайсън Фюри беше н... Интервю Още Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от улица от неин предходник
В края на ноември месец кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджи...
Дарин Димитров: Търговище стартира да се трансформира през последните д Рузие Хасанова: " Радиограмофон " е роман за всички, търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има неповторим метод на изра Ники Илиев за " Нокаут ": Исках да направя филм, който ще остави сл Нови Най-четени Най-коментирани Кметът на Тетевен отговори на изказванията на Българска социалистическа партия за „ безпринципни назн... 42 0 12 камили дисквалифицирани от конкурс за хубост поради... ботокс... 63 0 Ангелкова: Над 11 000 индийски туристи са посетили България предходната г... 44 0 Един от " Килърите ", наказан до живот, събирал пари за възмездие... 106 0 Уникално! ЦСКА победи тима на Фабио Капело с 8:0... 438
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР