Кметът на Своге отмени бедственото положение със заповед. То бе

...
Кметът на Своге отмени бедственото положение със заповед. То бе
Коментари Харесай

Кметът на Своге отмени бедственото положение със заповед

Кметът на Своге анулира бедственото състояние със заповед. То бе въведено след пресъхване на река Искрецка. Заповедта за анулация влиза в действие, считано от 10:00 часа тази заран. Очаква се през днешния ден да стане ясно дали водата в Своге е годна за пиянство. Първите проби към този момент са взети, като резултати се чакат през днешния ден, само че те няма да са дефинитивни, оповестиха от РЗИ, съобщи burgas24.bg.

Утре ще бъдат ясни междинните резултати, само че по предписание би трябвало да се вземат още един път проби. Това ще стане във вторник сутринта, а някаква постоянна изясненост ще има в сряда. Хората обаче не губят самообладание, тъй като им се разнася вода. От ВиК-Своге подсигуряваха, че непрестанно хлорират както водата във водоизточника, по този начин и във водопровода.

Водоснабдяването в региона е изцяло възобновено, само че към момента се употребява единствено за санитарни потребности. От локалната администрация обявиха, че през почивните дни са извозени за изгаряне 25 тона риба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР