Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова съобщи, че първите от

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова съобщи, че първите от
Коментари Харесай

Кметът на София: Първите от малките електрически автобуси за довеждащ транспорт вече са факт

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви, че първите от дребните електрически рейсове за довеждащ превоз в част от южните квартали към този момент са факт. Във фейсбук пост Фандъкова написа, че първият от 52 дребни електрически буса, които ще са довеждащ превоз на кв. „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “ и „ Горна баня “ до огромни спирки на градския превоз, е създаден. Доставките в София ще стартират през ноември и следващата година планът ще бъде стартиран, се показва в поста. 

 

„ В София са и първите два електрически буса за новаторския план за градски превоз „ по поръчка “. Работим по този пробен план с нашите сътрудници от Софийския университет, Пловдивския университет, Националния институт по метеорология и хидрология, и Националното съдружие на общините в България “, написа Фандъкова.

 

По думите й задачата е да се даде опция за напредване с градски превоз в квартали, които са гъсто обитаеми, само че без подобаваща пътна инфраструктура, като в това време се употребяват електрически бусове с нулеви излъчвания. Фандъкова осведоми, че тестването, с което ще се дефинират най-удобните за хората направления, ще започва през октомври с кварталите „ Манастирски ливади – запад “ и „ Манастирски ливади – изток “, а идващият експериментален маршрут ще е в зоната на местността Гърдова глава, квартал „ Бояна “, жилищните комплекси „ Бъкстон “, „ Павлово “ и част от „ Красно село “. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР