Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет
Коментари Харесай

Общината иска намаляване на цената на водата в Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, ръководителят на Общинския съвет Мария Динева и част от Председателския съвет на локалния парламент оповестиха в конференция, че ще желаят преразглеждане на признатия предходната година бизнес проект на локалното ВиК сдружение, който касае директно цената на водата.

Информация за конференцията беше публикувана от общината

" Калкулирали са цената, взимайки 350 лв. за киловатчас електрическа енергия, само че в този момент тя е закрепена на 200 лева Затова ще предприемем стъпки за смяна на бизнесплана на ВиК и понижаване на цената на водата . Не сме изпуснали периоди ", изясни Живко Тодоров. По думите му въпросът не трябва да се политизира. " Започваме да работим всички дружно, ръка за ръка, тъй като хората са ни избрали да ги пазиме. Имаме цялостно обединяване по тематиката. Има улици в Стара Загора, които ВиК ще асфалтира изцяло за тяхна сметка. При това взаимоотношение по водния план няма по какъв начин да се съдим, това е нелогично. Затова сме приели друга тактика - естествен и открит диалог с управлението на сдружението за преразглеждане на този бизнесплан, против който ние бяхме срещу предходната година, само че с процедурни хватки ни изолираха от процеса на вземането на решение ", сподели още още Тодоров.

Той означи също, че общината не въздейства директно на цената на водата, само че би трябвало в последна сметка да има една по-голяма правдивост при цената на услугата. " Хората са значими в тази ситуация и питат за какво би трябвало да заплащат повече в пъти ", уточни той.
 Цената на водата ще се пресмята по нова скица
Цената на водата ще се пресмята по нова скица

Създава се конструкция, регулираща ВиК услугите, която ще се регистрира пред Народно събрание

Живко Тодоров благодари на политическите групи в Общинския съвет, които са подходили отговорно и съществено към казуса и са обединили дейностите си. " Това не е тематика, с която някой би трябвало да се хвали или да обира позитиви. Трябва просто да помогнем да се върне справедливостта във взимането на тези решения ", посочи той.

На конференцията, която се организира след изключително съвещание на ръководителите на политическите партии в локалния парламент, стана ясно, че са водени към този момент диалози с управлението на държавното сдружение.

" Позицията на Общински съвет постоянно е била срещу този план. Безспорно сме единомислещи с кмета Тодоров и държим на преправянето на бизнес проекта. Работната група, в която влизат седем общински съветници, ще стартира работа още през идната седмица. Крайната ни цел е ясна ", съобщи Мария Динева .

Живко Тодоров добави, че следва да бъде дадена конференция във връзка подхванатите ограничения за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР