Кметът на средногорското село Климент Мано Манов поведе самодейците от

...
Кметът на средногорското село Климент Мано Манов поведе самодейците от
Коментари Харесай

На фестивал Кукери от Климент представиха Розовата...

Кметът на средногорското село Климент Мано Манов поведе самодейците от отбор „ Средногорци ” и кукерския състав при читалище „ Васил Левски 1928 година ” на  ХІ Международен културен фестивал на побратимените градове в Конин, Полша. Там се показаха и самодейни колективи от Русия, Китай, Латвия, Литва, Молдова, Испания, Чехия, Бразилия и локални сформира. Участието на самодейния колектив от Климент е по покана на кмета на  Конин, като побратимен град на община Карлово, описа Мано Манов.

С бурни аплодисменти бяха посрещнати осъществяванията на участниците и в петте концерта, в които те показаха най-вече българските песни и танци, присъщи за Розовата котловина. Ансамбъл „ Средногорци ” и кукерите бяха посрещнати персонално от кмета на Конин Йозеф Новицки.  

По време на фестивала беше проведен базар с щандове на 11-те побратимени града от другите страни. България представи  артикули от маслодайна българска роза и ръчно направени украшения, направени от девойките от село Климент. Към щанда на България имаше голям интерес за закупуване на българските артикули.

Снимки: Христо Недялков
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР