Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Започва строителството на осем нови детски градини

Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила откри нова детска градина в столичния квартал "Бояна ".

Работите по проектирането, съгласуването и ремонтните действия на бившето боянско учебно заведение са траяли повече от 10 години, изясни кметът. Тя означи, че постройката е монумент на културата с изключителни архитектура и история. Новата детска градина ще се споделя "Светлина " и ще е филиал на 112 ДГ, в която се образоват и деца с разнообразни проблеми.

Новото заведение е проектирано за две групи с към 50 деца. Стойността на ремонтните действия е 1,2 млн. лева Това е инвестиция от бюджета на Столичната община. Тя е построена по искане на жителите в квартала.

Важно е да се знае, че в София продължаваме със строителството на детски градини, сподели Фандъкова и разгласи откриването на градината в остарялото боянско учебно заведение като огромно събитие за квартал "Бояна " и целия регион "Витоша ".

Тази година следва да бъдат открити в столицата още четири нови детски градини, които ще бъдат приключени в идващите месеци. Една от тях още веднъж е в регион "Витоша " - в Драгалевци. Нова постройка се построява в "Красно село ". Ще бъдат открити и детски градини в "Люлин " и в "Младост ", сподели кметът Фандъкова, като посочи, че тази в "Младост " е доста огромна, с 10 групи.

Йорданка Фандъкова уточни, че за тази година са заложени над 22 млн. лева за започване на строителството на осем нови здания - две от тях още веднъж са в регион "Витоша " - в "Княжево " и "Павлово ". Все още най-натоварените региони са "Витоша ", "Красно село ", "Триадица ", обособени елементи на "Младост " и "Люлин ". Нашата политика към този момент е за облекчение на групите, сподели Фандъкова и добави, че има към момента потребност от вложения, изключително в нови региони като "Манастирски ливади ", "Изток " и "Кръстова вада ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР