Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на градина Св.

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на градина Св.
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на градина „Св. Климент Охридски“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира ремонта на градина „ Св. Климент Охридски “, която е част от подобектите на зона 4 в центъра. На обекта участва и зам.-кметът на София по направление превоз Евгени Крусев, представители на проектантския екип, на изпълнителя на самостоятелния контрол, на дирекции „ Зелена система “ и „ Транспортна инфраструктура “.

Всички алеи в тази градина по план са с гранитна настилка. В градината ще бъде построено осветяване и поливна система. Предвижда се засаждане на нови 47 броя фиданки, 220 шубраци и цветя, сподели Димитър Данчев, шеф на „ Зелена система “. Фиданките ще бъдат иглолистни и широколистни, като първите от тях ще бъдат засадени тази есен.

Жълтите павета се почистват и съхраняват и ще бъдат употребявани при ремонта на ул. “6-ти септември “. Паветата ще бъде складирани и непокътнати и за последващи ремонтни работи.

Постоянно на обекта е надзорът, който би трябвало да следи за осъществяването и при забележки, изпълнителят е задължен да ги в профил навреме. Контрол на място прави и дирекция „ Транспортна инфраструктура “.

По контракт са планувани наказания за закъснение в размер на 220 хил.лв дневно, настрана за качество, задържа се гаранцията до края на осъществяването, а 50% от нея за целия гаранционен период на обекта.

В Зона 4 към храм-паметника „ Св. Александър Невски “ сега се работи и по ремонта на градина „ Кристал “, на ул. “Московска “, както и в сектори от бул. “Васил Левски “, ул. “6-ти септември “, ул. “Аксаков “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР