Кметът на София Йорданка Фандъкова представи проекта за бюджет на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова представи проекта за бюджет на
Коментари Харесай

Приоритетите на Фандъкова - първи аквапарк в София, ремонти, детски градини

Кметът на София Йорданка Фандъкова показа плана за бюджет на Столична община за 2019 година Догодина метрото на София ще бъде 48 км. 90% от рейсовете ще са нови и с най-високия екологичен стандарт. Разширяването на мрежата на метрото и по-удобен и удобен градски превоз е водеща задача в ограниченията за по-чист въздух на Столична община, заяви Нова телевизия.

Възстановяването на огромните паркове на София и построяването на нови също остава измежду главните цели. През 2019-а ще бъде приключен първият стадий от ремонта на Западния парк и ще бъде построен първият аквапарк в новия парк " Възраждане ". За задачата ще бъдат отделени 10 млн. лева

Идеята е върху 6,6 дка да се построява аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка се уголемява паркът. Аквапаркът ще разполага с 5 открити басейна, като акценти са трите водни пързалки, детския и бебешкия басейн. Пързалките ще са високи 8 м. за хора с растеж над 130 см. Зоната е планувана основно за деца. Пързалки които не са водни, пък ще потеглят от покрива на 3-етажна постройка, вътре в която ще има СПА център, сладкарница и съблекални. Там ще има и под земята басейн е с размери 25 на 15 м и 6 коридора. Той ще може да се употребява и за тренировки на плувци.

Третата основна задача за идната година е цялостната реорганизация на улици и булеварди. Ще бъдат издигнати и 15 нови детски градини. С това ще бъдат обезпечени места за всички деца над 3-годишна възраст. Догодина ще бъде приключена и първата цялостна рационализация на 13 учебни заведения и 13 детски градини в регионите " Илинден ", " Надежда ", " Красна поляна " и " Връбница ".

Проектобюджетът на Столичната община за 2019 година е 1,623 милиарда лева

306 млн. лева са отделени за строителството на първия и втория сектор от третата линия на метрото. 47,5 млн. лева отиват за създаване и ремонт на съществени улици и булеварди. В тях влизат 15 огромни обекта - разширението на бул. " Филип Кутев ", последният сектор от бул. " Монтевидео " при новата метростанция, южното платно на бул. " Тодор Каблешков " (от бул. " България " до ул. " Костенски водопад " ), пробива на бул. " Петър Дертлиев ", Източната дъга от бул. " Ботевградско шосе " до Северна скоростна дъга, както и местна улична мрежа, която обслужва тангентата, бул. " Първа българска войска ", бул. " Президент Линкълн ", ул. " Народно хоро " в регион " Овча купел ", ул. " Житница ", реорганизация на бул. " Скобелев и транспортния тунел на НДК, главен ремонт на ул. " Кукуш ", ул. " Йосиф Щросмайер ", ул. " Коперник ", ул. " Атанас Узунов " и главен ремонт на зоните на централна градска част.

4,5 млн. лева ще бъдат вложени в създаване на улично осветяване. Догодина ще бъде пуснато и напълно новото тролейбусно трасе от кв. " Манастирски ливади " до " Люлин ". 17,6 млн. лева ще бъдат вложени в главния ремонт на две основни трамвайни трасета - по бул. " Цар Борис III " и по ул. " Каменоделска ". С 32,8 млн. лева пък ще бъдат купени 13 нови нископодови трамвая. Отделно дружно с общинското сдружение " Столичен автотранспорт " влагаме към 100 млн. лева в нови рейсове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР