Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че Столична община ще

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че Столична община ще
Коментари Харесай

Столична община купува нови 8 влака за метрото

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че Столична община ще закупи нови осем влака за метрото, като задачата е да се понижи интервала на придвижване по линии 1, 2 и 4 . Тя заяви новината с обява във фейсбук.

Фандъкова уточни, че е подписан контракт с " Шкода ", един от най-големите европейски индустриални конгломерати. По думите й доставката на влаковете би трябвало да съвпадне с стартирането на.

Тя акцентира, че строителството на новата станция ще стартира в края на лятото. Това е един от готовите планове, които оставям за продължение на развиването на метромрежата на София, разясни Фандъкова.

Столичният кмет разгласи, че има цялостна подготвеност да започва строителството на 6 км метро през " Слатина ". Очакват се единствено решенията на съда по импортирани от няколко жители тъжби, посочи тя.

Фандъкова добави, че е подготвен и проектът за уголемение на метрото през " Люлин " - 2 км с две нови станции до Околовръстния път , както и че се приготвя трасето за 4 км метролиния през кв. " Витоша " до Студентски град и 2 км от Бизнес парка до Околовръстния път.
 Фандъкова: Въпреки компликациите, строителството на метрото се движи по график
Фандъкова: Въпреки компликациите, строителството на метрото се движи по график

Тя инспектира разширението на третата линия на столичното метро под бул. " Владимир Вазов "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР