Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира липсата на тонове павета

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира липсата на тонове павета
Коментари Харесай

Фандъкова: Очаквам преди коледните празници да бъдат пуснати трамваите по ул. „Граф Игнатиев”

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява неналичието на тонове павета и инспекцията, която тече по случая. Софинвест е общинското сдружение, което има задачата да охранява демонтираните павета, в това време имаме политика такива да бъдат поставяни на други улици. Проверката завършва идните дни. В момента тя демонстрира, че има 7 хиляди и 200 тона павета на площадката на Софинвест. Моите инспекции, в случай че има установени нередности, постоянно се предават на прокуратурата, съобщи кметът на София.

Междувременно прокуратурата също ревизира неналичието на 8000 тона каменна настилка.

По думите на Фандъкова има разминаване в мерните единици на измерването на съхраняваните павета.

Тя разяснява и абсурда към огромния ремонт на ул. Граф Игнатиев. Трябва да бъде открито каква е повода за променянето няколко пъти на плана. Убедена съм, че следствието ще откри кой и по какъв начин е отговорен. Подложките, които са инсталирани сега, са на един от водещите производители. Цените на двата типа подложки са много сходни. Проектът за трамвайните релси е отвън европейския план и е финансиран от общината, уточни Йорданка Фандъкова.

По думите й това е една от най-знаковите улици в София. Мисля, че си спомняме по какъв начин изглеждаше тя. Ремонтът на “Граф Игнатиев” е надалеч повече от бетоновите плочи, които всички виждат като краен резултат.

Очаквам преди коледните празници да бъде пуснато придвижването на трамваите по ул. „ Граф Игнатиев”. Документите са предадени в ДНСК, чакам приемателната комисия да бъде назначена и незабавно по-късно да може да тръгне трамвая, изясни Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР