До 20 юни ще бъде възстановено движението по бул. Христо

...
До 20 юни ще бъде възстановено движението по бул. Христо
Коментари Харесай

Благомир Коцев към пътните фирми: Варненци искат гарантирани срокове за приключване на ремонтите

„ До 20 юни ще бъде възобновено придвижването по бул. „ Христо Смирненски “ “ , дадоха обещание изпълнителите на обектите. В средата на месеца стартира асфалтирането на ул. „ Прилеп “, а „ ВиК “ излиза от ул. „ 8-ма “, стана ясно на изключителна среща при кмета. Пътната рехабилитация в „ Младост “ и „ Приморски “ върви по график, регистрираха районните кметове.

Кметът на Варна Благомир Коцев изиска пътните компании да подсигуряват на варненци ясни и съответни периоди за довеждане докрай на всеки обект. Това стана на изключителна среща в Община Варна, откакто той за следващ път персонално инспектира секторите, по които ремонтите се бавят, а жителите с съображение недоволстват.

„ Гражданите на Варна заслужават изясненост и точни периоди за довеждане докрай на ремонтите. Не можем да си позволим повече забавяния “, съобщи Коцев.

На срещата участваха заместник-кметовете по строителството и инфраструктурата Пламен Китипов и по финансите и превоза Христо Рафаилов, районните кметове, представители на ВиК-дружеството и на пътните компании.

До 20 юни уличната настилка по бул. „ Христо Смирненски “ в сектора от ул. „ Подвис “ до ул. „ Прилеп “ ще бъде възобновена на биндер .

„ Това ще даде опция за възобновяване на автомобилния трафик “ , акцентира Коцев. По негово гледище ангажимент за съблюдаване на този период пое пътностроителната компания, която работи по един от главните обекти на сдружението „ ВиК “ във Варна.

При визитата си на място кметът установи, че секторът към момента е извънредно замърсен и непристъпен , със струпани кубици строителни материали и необезопасени ровове.

„ Това е неприемливо. Очаквам цялостна готовност и довеждане докрай в период “ , съобщи той.

Другият обект , по който Коцев изиска крайни периоди, е ул. „ Прилеп “. Тя също е в обсега на ВиК-проекта и има значително закъснение в осъществяването. По информация на пътната компания, към този момент се работи по последния сектор от полагането на канализация.

„ По молба на жителите ще бъдат в допълнение построени други 30 метра водопровод, с което до 15 юни ВиК-дружеството ще приключи работата си на обекта “ , заяви Коцев. Асфалтирането на улицата е ангажимент на Община Варна и също може да стартира в идващите дни. Проектът е със период от 4 месеца и ще се извършва през лятото.

Третият ВиК обект , за който кметът Коцев изиска доклад и обезпечени периоди за привършване, е ул. „ Арх. Манол Йорданов “ /между Долна и Горна Трака/. По данни на сдружението, доникъде на месец юли канализацията ще бъде изведена до кръстовището с бул. „ Осми крайморски полк “.

„ В края на идната седмица от долната част може да стартира полагането на настилката по общинския план “, добави Коцев. Подготвя се възлагането на дейностите по пътната част на ул. „ 28-ма “ в околност „ Евксиноград “, а до 15 юни ще завърши работата по ул. „ 8-ма “.

„ Този ангажимент компаниите поеха пред жителите на региона и пред управлението на общината още преди няколко седмици “, посочи Коцев. На днешната среща беше регистрирано още, че пътната рехабилитация в регион „ Младост “ се извършва по график.

„ Между 25 и 30% от заложените за изкърпване 6 800 квадратни метра към този момент са направени “, регистрираха районните кметове. Запълването на дупките ще завърши до края на месеца. В регион „ Приморски “, който е с най-голяма повърхност, работата ще продължи до 15 юли .

„ Към момента са изпълнени малко над 20 на 100 от декларираните действия “ , споделиха от районната администрация.

В регион „ Одесос “ са фрезовани компрометираните сектори по ул. „ Трайко Китанчев “, а почнала е обработката и на ул. „ Поп Харитон “. В идеалния център стартира ремонтът на тротоари. Първият от тях е на ул. „ Петър Парчевич “ сред ул. „ Шипка “ и Адвокатската градинка.

„ По време на срещата на компаниите бяха дадени инструкции да преценяват графика си с предпочитаните сектори, посочени им от районните кметства “ , заключи Коцев.

17 години след присъединението на България към Европейски Съюз: Положителни ли са измененията за българите? 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР