Кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект на столицата

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект на столицата
Коментари Харесай

Фандъкова отхвърли твърденията, че терени, предназначени за зелени площи, могат да бъдат застроени

Кметът на София Йорданка Фандъкова и основният проектант на столицата Здравко Здравков изрично отхвърлиха изказвания, че терени, предопределени за зелени площи, могат да бъдат застроени.
 
Направиха се погрешни внушения, спекулира се със страховете, че могат да бъдат застроени така наречен междублокови пространства, сподели Здравков в отговор на въпрос на конференция, на която столичният кмет показа програмата за ремонт и създаване на пътна инфраструктура в София. Целта на този закон беше точно отбраната на комплексите и успокояването на обстановката на напрежение в тях. Дали е " Младост ", " Обеля " или " Овча купел ", междублоковите пространства попадат в терени за необятно публично прилагане. Много е рисково да се спекулира със страховете на хората, че тези терени могат да бъдат застроени. Тези терени не могат да бъдат застроявани по простата причина, че попадат под характерната отбрана на член 11, в който те не могат да бъдат преотреждани за нищо друго с изключение на за озеленяване, безапелационен беше Здравко Здравков.

 
Въпросният параграф 28 не визира комплексното застрояване, освен за " Младост ", а за всички останали комплекси на територията на Столичната община, добави основният проектант. Защитата на зелените системи е изрично написана с текстовете, съобщи Здравков и моли да спре да се спекулира със страховете на хората, които да бъдат спокойни, че терените, които попадат в междублоковите пространства няма по какъв начин да бъдат преотредени за нищо друго.
 
Твърденията, че това е " малка врата " за застрояване на зелени площи в " Младост ", изрично не са истина, разяснява от своя страна кметът Йорданка Фандъкова. Тя сподели, че сутринта е помолила основния проектант на града да каже ясно и изрично, че съответният законов текст не се отнася за жилищните комплекси. Ако имаше и грам опция и подозрение за това, нямаше да разреша той да остане в закона, съобщи Фандъкова.

 
Не съм гледала камери и нямам желание, не е моя работа, сега вървят съществени следствия, следствени дейности, сподели кметът Фандъкова на въпрос, обвързван с вчерашния арест на кмета на регион " Младост " Десислава Иванчева.
 
Всички институции и жители сме длъжни да спомагаме, в случай че към нас има въпроси, тъй че ние сигурно ще го създадем, сподели Фандъкова. Тя съобщи, че не е имала планувана среща с Иванчева през вчерашния ден, нито е взела участие в такава. Кметът на регион " Младост " е била в Столичната община по работа, което се случвало постоянно, а от екипа на столичния кмет помагали на Иванчева, която не била доста наясно с процедурите. Вчера тя е имала среща без предварителна спогодба със заместник-кмета Евгени Крусев във връзка поправки на улици, както и със заместник-кмета Ралица Стоянова. Това е сериозен проблем, който е отвън пълномощията на Столичната община, да оставим способените органи да си свършат работата, разяснява Фандъкова.

 
Трябва да кажа, че това, което видяхме, не ми беше прелестно да го видя, освен тъй като е кмет, уповавам се да има пояснение и аргументи за това, разяснява Фандъкова в отговор на въпрос за вчерашното задържане на Иванчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР