Кметът на София Васил Терзиев Васил Терзиев се забърка жестоко.

...
Кметът на София Васил Терзиев Васил Терзиев се забърка жестоко.
Коментари Харесай

Васил Терзиев се забърка жестоко: замесен е в схема с осъдения за три трупа Николай Савов

Кметът на София Васил Терзиев Васил Терзиев се забърка грубо. Той от ден на ден затъва в схеми с безобразни политически назначения. Досущ като модела, който щеше да сменя дружно с марионетките от ПП-ДБ. Това оповестява източник от Столична община. Кметът набута за зам.-кмет по финансите спасителката на Просто Киро – одиторката Гергана Москова, оправила бакиите на куп компании на Кирил Петков.

Държавна сигурност наследникът Васил Терзиев продължава обаче с безобразното набутване на калинки. Кметът на София махна шеф на Оперативна програма „ Столично дружество за отнасяне на боклуци “, така наречен цех за отпадък, и сложи отпред компрометирания Николай Савов. Савов е бил шеф на Столичното дружество за отнасяне на отпадъците от неговото основаване през 2013 година до 2016 година, когато е изритан. Причината – закупил от частна компания голямо количество хигиенични материали за потребностите на завода, за които не е имало място, където да ги съхраняват. Затова чиновници били принудени да тъпчат химикалите на всевъзможни места. Дори под стълбите в предприятието.

 Николай Савов Снимка; БГНЕС
В предишното на Савов обаче се скрие същинска покруса

Става дума за случай в “Кремиковци ”, отнелживота нан трима служащи – Тошко петров и Здравко Мишев – водопроводчици, и пожарникарят Темелко Първанов.

Трагедията се случва през 2004-а, когато новият-стар началник на завода за отпадък е шеф на произвеждане „ Водоенергийно ” в металургичния комбинат. На 10 януари при приключване на доменна газ починаха Тошко, Здравко и Темелко, а други 22 бяха ранени.

Три години по-късно – през 2007-а, Софийският градски съд призна за отговорен началника Николай Савов за повредата. Подсъдими по делото бяха началникът на група „ Пожарогасене ” Иван Нешков, началникът на промяна в доменното произвеждане Валентин Кубадинов, началникът на газоспасителите Христо Александров, газовикът Димитър Блажев, началникът на произвеждане „ Водоенергийно ” Николай Савов и спасителят Ивайло Стойков.

Те са упрекнати за причиняване на гибел поради немарливо осъществяване на отговорностите. Както и за причиняване на тежка телесна щета заради небрежност. Така новият началник на софийския цех за отпадък, назначен персонално от Васко Кмета, е… санкциониран с 1000 лв..

Прокурорът по делото по това време Божидар Джамбазов изиска по-строго наказване за трима от обвинените – Димитър Блажев, Николай Савов и Иван Нешков. Тъй като те били директно виновни за нещастието. Максималната присъда за нещастието можеше да е отнемане от независимост за период от осем години.

Аварията в „ Кремиковци ” бе провокирана от приключване на „ коксов газ ” от първа доменна пещ, който прониква във водопровод.

На него точно е бил инсталиран изчезналият спирателен кран. Тръбопроводът е ремонтиран от група служащи.

Този газ е мощно отровен и прио поемане поразява белите дробове, основния мозък, черния дроб и други органи.

Затова и Narod.bg пита Васко Кмета: Това ли ви е новият морал? Така ли смятате да управлявате София, като набутвате във властта наказан за гибелта на трима служащи? Розовата коалиция ПП-ДБ-„ Спаси София “ не я чака нищо положително, Васко. Ако ще и цялата „ Държавна сигурност “ да застане зад вас.

Източник – Narod.bg

Още вести четете в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР