Кметът на София Васил Терзиев се срещна с директора на

...
Кметът на София Васил Терзиев се срещна с директора на
Коментари Харесай

Васил Терзиев настоява за засилен контрол на скоростта пред училищата и детските градини

Кметът на София Васил Терзиев се срещна с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов. В срещата участваха зам.-кметът по превоз Илиян Павлов и шефовете на дирекция „ Транспорт “ Иван Николов и на „ Управление и разбор на трафика “ Димитър Петров, както и началникът на ОПП Столична дирекция на вътрешните работи – комисар Николай Крушарски.

По време на диалозите бе разисквана тематиката за пътната сигурност в града, случаите с пешеходци, локализираните от Пътна полиция конфликтни места, както и съответни ограничения, които институциите ще подхващат за гарантиране на пътната сигурност като осветление, монтиране на спомагателни неравности преди пешеходните пътеки и разглеждане на благоприятни условия за слагане на светлинна сигнализация на пешеходните пътеки.

Васил Терзиев изиска да бъдат подхванати спомагателни ограничения за пътна сигурност в зоните към учебните заведения и детските градини в това число посредством повишен надзор от страна на КАТ – Пътна полиция.
Обсъдена бе и тематиката за контрола на скоростите в сектори с централизация на нарушавания като " Околовръстния път ", бул. „ Сливница “, бул. „ Черни връх “, ул. „ Цар Борис III “ в частта към кв. „ Княжево “, бул. “България “, бул. „ Цариградско шосе “ и други. По време на срещата бе реализирана договореност за слагане на стационарни камери, като Столичната община ще проектира и приготви слагането на камерите, а Столична дирекция на вътрешните работи ще обезпечи камерите. Столичната община към този момент има подготвеност за подсигуряването на захранващите трасета и инфраструктурата за монтаж на камери, като се чака доставката на същите от страна на Министерство на вътрешните работи. Освен това на територията на общината работят ежедневно сред 8 и 12 екипа на КАТ – Пътна полиция с мобилни камери за скорост, по този начин наречените " триноги ", които Столична община е дарила на Министерство на вътрешните работи през последните години. Кметът Терзиев обърна особено внимание на автомобилните гонки в града и изиска систематичен надзор и съществени наказания за нарушителите.

По време на срещата се обърна внимание и на контрола на погрешно пресичащите пешеходци, който все още се реализира прецизно от екипите на КАТ – Пътна полиция, както и на контрола по буслентите.
В края на диалога бе взето решение да се вършат регулярни срещи сред институциите и за подхванатите ограничения и постигнатите общи резултати да бъдат осведомени жителите.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР