Кметът на София Васил Терзиев бяга от Ваня Григорова! Обещаното

...
Кметът на София Васил Терзиев бяга от Ваня Григорова! Обещаното
Коментари Харесай

Терзиев бяга от Ваня Григорова!: Заковала го с въпрос за „изчезнали“ 89 млн.лева

Кметът на София Васил Терзиев бяга от Ваня Григорова! Обещаното от кмета Васил Терзиев нарастване от 15% на възнагражденията на транспортните чиновници не е заложено в проектобюджета, означи тя. И попита за какво в него не са включени 89 млн.лева държавна отплата по Регламент 1370 на Европейския парламент. Документът се отнася за публичните услуги за пътнически транспорт с жп и авто превоз.

„ Тях ги няма в плановете за разноските за превоз, които би трябвало да бъдат употребявани тази година “, сподели Григорова. И добави, че питала Терзиев на срешщата предишния четвъртък, само че той не дал отговор, тъй като „ избягал “.

Най-големи доходи в проектобюджета на София се чакат от налозите от продажба на имущество. А това не е стабилно, тъй като зависи от имотния пазар.

Това изясни Ваня Григорова, общински консултант от Българска социалистическа партия, на конференция на столичните социалисти.

Част от тези доходи (общо 225 млн.лева – б.а.) би трябвало да се употребяват от Столичната община най-накрая да организира своя жилищна политика, прикани Григорова. Тя даде образец с работещите в градския превоз. Общината да построи общежития, които да дава на тези от тях, които не живеят в столицата.

За блокажа в Столичния общински съвет (СОС) водачът на БСП-София Иван Таков прикани ГЕРБ и „ Възраждане “ „ да излязат от землянките “.

И да поемат своята отговорност пред гласоподавателите си. Времето за извъртане завърши, заключи той, откакто над два месеца съветът не може да избере ръководител и да проработи. Отиването на нови избори за общински съвет нямало да е добре за града и за софиянци. Защото хаосът и бездействието щели продължат още година.

Таков разгласи, че делото в Административния съд-София град за резултатите от балотажа за кмет на София продължава. Според правосъдната експертиза в над 90% от тестваните протоколи от 313 секции (от общо 1639) има разминаване в подадените и регистрираните данни, сподели Таков. Съдът е приел да се направи инспекция и на протоколите от останалите секции. „ Ние сме решени да стигнем до истината. Няма да позволим нашата победа да бъде открадната посредством операции и измами “, даде обещание той пред медиите.

Според него има настройка за смяна в ръководството на София. Заради блокажа в СОС градът е в спешно положение. Представения план на бюджет той дефинира като сходен на предходните, направени от ГЕРБ. Групата на Българска социалистическа партия в съвета има среща на следващия ден със зам.-кмета по финансите на общината. На която ще бъдат декларирани вижданията им за бюджета.

Източник – Народ

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР