Кметът на София да изготви доклад с оценка на щетите

...
Кметът на София да изготви доклад с оценка на щетите
Коментари Харесай

Карлос Контрера от ВМРО с предложения за превенция при бедствия и аварии

Кметът на София да изготви отчет с оценка на вредите от последните наводнения и оферти за тяхното премахване. Да изготви и предложение за предприемане на превантивни ограничения, съпроводени от механически, експертен разбор за разчистване, промяна, подсилване на речните корита на територията на Столична община, както и ограничения за възстановяване на отводняване на рисковите територии. Заедно с това да бъде показана и оценка на положението на речните сектори в обсега на държавната отговорност, с цел да бъде наясно къде и от какво има потребност, в това число като ограничения от страната.

Това предложение направи в свое изявление общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на „ Патриоти за София “ Карлос Контрера по време на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Той упорства кметът да внесе отчетите при започване на месец юли, с цел да бъдат прегледани на идващото съвещание на СОС.

Политическите несъгласия и разногласия нямат място по тематиката с бедствията и повредите. Здравето и живота на жителите са най-важни, безапелационен е общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Цялото изявление на Карлос Контрера:

Уважаема госпожо кмет,

Уважаеми общински съветници,

От името на „ Патриоти за София “ слагам на вниманието на Общинския съвет и кмета една тематика, която влезе в публичния дневен ред по стичане на събитията - тази за бедствията и повредите и за тяхната предварителна защита. През месец март с общинския консултант Борислав Иванов поискахме сесия по сигурността, като една от тематиките беше тъкмо предварителна защита и противопоставяне на бедствия и повреди. Такава сесия се организира на 12-ти май, само че главно по тематика пътна сигурност и надзор на разпоредбите по ЗДвП. Докладът на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ даже не беше изслушан в зала, за което от името на групата, въпреки да нямаме никаква виновност, се извиняваме на дирекцията и нейните чиновници. А отчетът не беше изслушан, тъй като откакто някои хора си направиха пиар на гърба на нещастието на бул. „ Сливница “ взеха решение, да си тръгнат...

Нашата група постоянно е поставяла във фокуса на активността си в СОС тематиката за сигурността на жителите, за публичния ред, в частност и предварителната защита на бедствия и повреди. Имали сме във времето разнообразни оферти и хрумвания - част от тях признати, осъществени, друга част чакат към момента светлото бъдеще и демонстрация на управнически разсъдък. От „ Патриоти за София “ считаме, че в подтекста на наводненията, засегнали региони на Столична община, е належащо СОС и Следствен отдел към окръжна прокуратура да предприемем в бърз и незабавен порядък ограничения, въпреки и на края на този мандат на локалната власт. В последна сметка и ние, общинските съветници, и кметовете сме определени, с цел да носим отговорност, да даваме решения и да решаваме проблеми. Няма никакво значение и не ни освобождава от отговорност интервала, в който се намираме - избирателен.

С оглед на обстановката и опцията под една или друга форма още веднъж да имаме проблеми, свързани с наводнения, считаме и предлагаме Следствен отдел към окръжна прокуратура да предприеме следните стъпки:

Кметът на Столична община до идната сесия през юли на СОС да приготви и внесе отчет до Общинския съвет с оценка на вредите от последните наводнения и да бъдат направени оферти за тяхното премахване, в това число ремонт, реорганизация, рехабилитация на инфраструктура.

Кметът на Столична община да показа пред СОС предложение за предприемане на превантивни ограничения, съпроводени от механически, експертен разбор за разчистване, промяна, подсилване на речните корита на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура, ограничения за възстановяване на отводняване на рискови територии в регионите Кремиковци, Нови Искър, Сердика, Подуяне и освен. Заедно с това да бъде показана и оценка на положението на речните сектори в обсега на държавната отговорност, с цел да бъде наясно къде и от какво има потребност, в това число като ограничения от страната.

Искаме да напомним на всички, че предварителната защита е най-силното оръжие против бедите. Взетите в точния момент и в целокупност ограничения икономисват средства, избавят здравето и живота на хора. Недопускането на спешни обстановки, ограничението на обсега им, минимизиране на евентуалните вреди е най-хубавото, което можем да създадем за жителите. Стане ли бедствието, значи някой някъде не си е приключил работата, без значение по какъв начин и къде ще върви да се снима с ботуши и лопата. Голямата цел е изобщо да не се стига до сходни сюжети.

Ето за какво приканвам кмета на Столична община да внесе двата отчета при започване на идущия месец юли и като общински съветници да вземем нужните решения, в това число за разпределяне на финансови средства, с цел да може пък от своя страна администрацията да си свърши работата. Здравето и живота на жителите са най-важни! Политическите ни несъгласия и разногласия нямат място по тематиката с бедствията и повредите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР