Кметът на Скутаре - Стоян Добрев получи условна присъда заради

...
Кметът на Скутаре - Стоян Добрев получи условна присъда заради
Коментари Харесай

Осъдиха кмет за кражба на булдозер от 2012 г.

Кметът на Скутаре - Стоян Добрев получи условна присъда поради кражба на булдозер. Преди ден той бе приет за отговорен и получи една година отнемане от независимост, с три години изпитателен период, заяви TrafficNews .

Добрев бе обвиняем за кражба на булдозер преди 12 години. Съдебната сага продължи близо две години, като от самото начало пред магистратите на Районен съд Добрев пледираше за непорочност.

Как се стигна до делото?

На 9 февруари, в далечната 2012 година 12- тонен булдозер изчезва от улица в пловдивското село Скутаре. Тежкотоварната машина била оставена там от притежателя ѝ Атанас Иванов, който я паркирал там със единодушието на собствен прочут. Два месеца по-късно Атанас отива да вземе булдозера и открива, че голямата машина безусловно се е изпарила. Тъй като булдозерът не бил в придвижване, изгубването му би могло да се трансформира в цялостна тайнственост. Но това не се случва, защото съседи видели по какъв начин голям кран товари булдозера на платформа и го откарва.

Тъй като в Скутаре множеството хора се познават, притежателят на машината - Атанас Иванов бързо схванал кои са хората, които са натоварили машината. След още няколко диалога и инспекции твърди, че стигнал и до „ мозъка” на интервенцията, който за негова изненада се оказал не какъв да е, а самият кмет на селото Стоян Добрев.

Атанасов събира цялата документи и я внася в прокуратурата дружно с подробна тъжба за случилото се. Прокуратурата стартира инспекция, която след това е превърната в резултат.

И по този начин 7 години по-късно делото стига до съда. Срещу Стоян Добрев е импортиран обвинителен акт по член 195 алинея 1. за кражба. На 15 октомври 2019 година бе извършено разпоредително съвещание, на което макар митингите на отбраната на Добрев, на делото бе даден ход.

Две години след началото на процеса, въпросът приключи с неоправдателна присъда. Решението на Районен съд идва след дълга защита, траяла до късните часове на вчерашния ден.

Решението на първа инстанция ще бъде обжалвано. Кметът Стоян Добрев ще продължи да извършва функционалността си на кмет, защото присъдата му не е влезнала в действие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР