Кметът на Шумен Любомир Христов ще санкционира снегопочистващите фирми, заради

...
Кметът на Шумен Любомир Христов ще санкционира снегопочистващите фирми, заради
Коментари Харесай

Кметът на Шумен със санкции за 2 см сняг

Кметът на Шумен Любомир Христов ще глоби снегопочистващите компании, поради ненавременното разчистване на уличната мрежа в града. Той е извикал представители на „Зимно поддържане“ ДЗЗД, „Екомакс“ООД и „РТК“ООД и е бил безапелационен, че ще наложи финансови санкции, оповестиха от кмеството. Улиците на Шумен бяха заледени в понеделник, коли закъсваха, пешеходци мъчно се движеха, макар че снегът е бил към 2 см.

Минути след 8,30 часа кола за спешна помощ, извикана да помогне на потърпевш в злополука на ул.“Дедеагач“26, се блъснала в последния аварирал автомобил. Медицинската кола внезапно станала неуправляема, откакто вътре бил и пациентът, вредите не са огромни, само че се е наложило пращане на втора кола за спешна помощ, сподели доктор Илиян Илиев, началник на Центъра за незабавна здравна помощ. Съставен е акт от служителите на реда, само че ще бъде обжалван, повода е в непочистени улици, негодувал водачът на колата за спешна помощ.

На среща с почистващите компании градоначалникът Христов е питал: „Защо колите не са излезли рано в понеделник? Обикалям от 6 часа сутринта и не видях нито една машина. От петък съм ви изпратил писмо, с което подсещам, че се чакат огромни разлики в дневните и нощните температури на 13-ти, 14-ти и 15-ти януари и има възможност за заледявания. В същото писмо желаех да организирате наряди и обходи за преценка на обстановката, да приведете в подготвеност машините и да започнете почистването на улиците при нужда. Защо това не се случи? “.

По думите на Асен Тодоров от обединяване „ Зимно поддържане ” ДЗЗД, които имат задължението да чистят дребните улички в града, 6 от 10-те машини, с които разполагат, са отвън строя. Валентин Велев от компания „ Екомакс “ ООД, която почиства северната част на града, признал, че са подценили обстановката и не са решили, че макар дребната снежна завивка ще се получи замръзване. Закъсняли машините и на другата компания РТК ООД. „ Всички улици, които са в нашия регион – южно от бул. „ Симеон Велики “ към този момент са обработен по един път, сподели Атанас Кулев от компанията.

„Трябваше да тръгнете от 4 часа сутринта и да напръскате. Затова ще глобявам и трите компании. Започваме с 2 см. сняг и не можем да се справим“, безапелационен бил кметът. Христов обърнал внимание също и на общинските предприятия „ Чистота “, и „ Строителство и благоустройство “, които имат отговорности по разчистване на улиците и също не са си свършили добре работата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР