Кметът на Шумен Любомир Христов беше удостоен с приза Кмет

...
Кметът на Шумен Любомир Христов беше удостоен с приза Кмет
Коментари Харесай

Градоначалникът на Шумен с приз за екология

Кметът на Шумен Любомир Христов беше почетен с наградата „ Кмет на годината за 2017 година “ за осъществени планове в региона на околната среда. Наградата бе връчена в понеделник от представители на предаването “БГ направления ” на телевизия „ България Он Ер “.

 img_7704-1

По думите на продуцента на предаването Светла Митева, наградата е въз основата на вота на локални хора, взели участие в анкета, която малкия екран прави. Присъдена и след оценка на журналистическия екип на предаването за активността на кметовете през последните 2 години. „ Отчетливо се открояват измененията в Шумен във връзка с вложенията в града, построяването на инфраструктурни обекти, строителството, санирането на старите панелни блокове, построяването на детски площадки“, сподели Митева. Отличието „ Кмет на годината за 2017г. “ на градоначалника Христов се връчва за завършването на огромен план, извънредно значим за запазване на околната среда – построяването на Пречиствателната станция за отпадни води.

Любомир Христов благодари за премията и напомни, че завършването на Пречиствателната станция е било едно от първите провокации, с които се е сблъскал екипа му при започване на мандата. „ За извънредно малко време трябваше да подготвим документите за фазирането на плана, тъй като периодите за строителство бяха изтекли. Бяхме изправени пред заплахата да се наложи да възстановим близо 70 млн. лв. европейски пари, поради несъблюдение на поетите задължения. Тогава със съдействието на държавното управление успяхме да фазираме плана и да приключим пречиствателната станция със средства от идващия програмен интервал “, изясни Христов.

Кметът добави, че другия стратегически план, който е приоритет за тази и за идващите няколко години, е построяването на Пречиствателна станция за питейни води.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР