Кметът на село Калояновец Добри Добрев откри голямо количество незаконно

...
Кметът на село Калояновец Добри Добрев откри голямо количество незаконно
Коментари Харесай

БАБХ разследва убийство на патици

Кметът на село Калояновец Добри Добрев откри огромно количество нелегално загробени патици в землището на селото, намиращо се в община Стара Загора , заяви БНР.
Случаят към този момент се проверява от полицията и Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Предстои регионът да бъде обезопасен и дезинфекциран.
Към момента се допуска, че мъртвите птици е трябвало да бъдат изгорени в разположения в селото преносим инсинератор . Вместо това обаче животните са закопани в земята.
Добрев споделя пред публичното радио, че непрекъснато е проследявал и заснемал пътуващите към въпросното място камиони на екарисажа. В камионите имало черни чували.
" Установихме защо става въпрос, имам и задоволително други. Снимков материал и очевидци имам от селото, които могат да опишат, че това са го направили господата от екарисажа ", убеден е кметът.
Днес на мястото дойде шефът на Областната организация по сигурност на храните Дамян Миков. Пред него екскаватор изрови първите мъртви животни.
" Видно е. То е явно, няма какво да се разяснява по въпроса. От тук нататък би трябвало да се направи следствие , с цел да се види, че всички подозрения са ориентирани към едно място. От тук насетне ние ще предприемем ограничения да спасим региона, с цел да няма опция за безпокойствие от болести или нещо от сорта ", разясни Миков.
Междувременно през целия ден дворът на инсинератора е бил заключен с катанец. Управителят Димитър Димитров пък не отговарял на мобилния си телефон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР