Кметът на Русе Пенчо Милков и заместник - кметът по

...
Кметът на Русе Пенчо Милков и заместник - кметът по
Коментари Харесай

Русе дирижира Операта поставя началото на творческия сезон за Държавна опера Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков и заместител - кметът по “Хуманитарни действия ” Енчо Енчев посетиха общото заседание за началото на новия креативен сезон 2023/2024 на Държавна опера - Русе, което се организира през днешния ден в зала Филхармония.

Като човек надълбоко обвързван с музиката, свирил на пиано и изнасял продукции на същата сцена, откърмен още в фамилията си с традициите на оперното и симфоничното изкуство, Пенчо Милков пожела на креативния състав на най-престижния музикален институт на града на добър час, и увери управлението на Русенската опера и всички присъстващи в залата, че взаимното съдействие и поддръжката на Община Русе за Музикалния спектакъл ще продължи абсолютно и през новия креативен сезон.

Доказателство за това е първата демонстрация от афиша на Държавна опера - Русе за месец септември, а точно обичания и към този момент предстоящ с неспокойствие формат “Русе дирижира операта ”, част от програмата на превръщащия се в традиция Фестивал на тортата “Гараш ”, проведен от Община Русе.

На 16 септември, събота, от 11.30 часа на спонтанната сцена пред Доходното здание, без подозрение русенци ще се заредят с позитивни страсти и ентусиазъм след отминалата лятната почивка.

По утъпканите пътеки на диригентското майсторство, както нормално, ще ги води маестро Димитър Косев.

На сцената пред входа на Доходното здание ще излязат и солистите на русенския оперен спектакъл с някои от най-известните оперни арии. Ако слънцето се скрие зад прокапващите дъждовни облаци, публиката ще може да се срещне с вълшебството на диригентската палка във фоайето на Доходното здание.

В същия ден от 12 и 17 часа Камерни сформира от Държавна опера – Русе също ще се включат в програмата на Фестивала с осъществявания на обичани типичен произведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР