Кметът на Разград д-р Валентин Василев представи нов спечелен проект

...
Кметът на Разград д-р Валентин Василев представи нов спечелен проект
Коментари Харесай

Разград стартира нов социален проект на стойност 615 000 лева

Кметът на Разград доктор Валентин Василев показа нов извоюван план по Оперативна програма „ Региони в напредък “.
Чрез доизграждане на съществуващата инфраструктура в Разград ще бъдат насърчавани обществено приобщаване на деца и младежи посредством спомагателни услуги за тях.
Ще бъде ремонтиран функциониращият Център за социална поддръжка (къщата до Изчислителния център), с цел да бъде повишен потенциалът му до оптимално допустимия брой от 100 деца. След интервенциите в Дневния център за деца с увреждания (в някогашния Дом „ Майка и дете “ в жк „ Орел “) ще се дават и услуги за обществена рехабилитация и интеграция – потенциал до 30 деца и консултативни услуги – 60 деца.
По плана ще бъдат разкрити две нови услуги: преходно жилище за младежи от 15 до 18-годишна възраст (до Центъра за ученическо, техническо и научно творчество) с потенциал 8 места и следено жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст (в апартамент в жк „ Орел “, бл. 28, вх. Б, ет.1, ап.1) – с потенциал 4 места. За задачата в постройките ще бъдат осъществени строително-ремонтни действия, те ще бъдат обзаведени и оборудвани, до тях ще бъде обезпечена налична архитектурна среда.
Проектът е на стойност 615 000 лева и е със период на осъществяване 24 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР