Кметът на район "Овча купел" Христина Семерджиева пристигна на мястото

...
Кметът на район "Овча купел" Христина Семерджиева пристигна на мястото
Коментари Харесай

СЛЕД КАТО КОЛА ПРОПАДНА! Кметът на Овча купел се изправи пред жителите, те я разпънаха на кръст

Кметът на регион "Овча купел " Христина Семерджиева дойде на мястото на строителния обект, където след свлачище в изкопа пропадна автомобил, сподели, че чака специалисти от Дирекция за народен строителен надзор, които да изследват и да се произнесат за това, което би трябвало да се случи и да се направи на мястото. Семерджиева подсети, че по документи с този градеж всичко е наред, само че в този момент се вижда, че очевидно не е по този начин. "Няма да се допусне жителите по никакъв метод да бъдат засегнати. Фирмата реализатор ще си поеме съответната отговорност. Отговорността ще я кажат специалистите, когато дойдат на обекта ", акцентира кметът на регион "Овча купел " пред камерата на Bulgaria ON AIR. Х

Христина Семерджиева изясни, че тя няма нищо общо с издаването на разрешителни за такива градежи, които са били от трета категория и за които позволение се дава единствено от основния проектант на Столичната община. "Нямам никакви пълномощия по одобряването на градеж. Аз доста пъти обясних на хората, че не съм оправомощено лице нито да дам позволение за градеж, нито да спра обекта ", настоя Семерджиева.

Тя посъветва притежателя на пропадналия автомобил да изиска обезщетение от строителя, а жители на "Овча купел " заявиха подготвеност даже да влязат в изкопа, с цел да спрат строителството. "Съжалявам, че този строител не е тук, с цел да отговори на всички тези въпроси, които слагат жителите към него, а аз би трябвало да се червя, поради неговите дейности ", сподели още Семерджиева.

Жители на региона пък настояха служителят, който е подписал позволение за започването на градежа, да се изправи пред тях. На този апел кметът отговори, че служителят е в отпуска, само че заместникът му се чака да пристигна пред хората, дружно със служите на ДНСК, който също се чакат.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР