Кметът на Поморие разпореди спешни мерки заради цената на тока.

...
Кметът на Поморие разпореди спешни мерки заради цената на тока.
Коментари Харесай

Община Поморие гаси климатици и лампи

Кметът на Поморие разпореди незабавни ограничения поради цената на тока. Причината – Общината е платила 114 хиляди лева повече за декември 2021 година, в съпоставяне със същия месец на 2020 година Мерките към този момент са в действие от 18 декември, оповестява Нова телевизия.

Заради фрапантното нарастване на фактурите за ползване на ток кметът Иван Алексиев разпореди прекъсване на климатичната апаратура в постройката на общинската администрация, както и ръчно контролиране на уличното осветяване в отдалечените от центъра улици. До ограничение на осветяване на уличните пространства се прибегна, защото съгласно плановете на Общината близо 70% от разхода на ток е точно за осветяване на обществени пространства.

Декемврийската фактура за ползване на електричество от над 183 хиляди лв. стреснала съществено управлението на Община Поморие, още повече, че за декември не били планувани обезщетения.

За декември 2020 година имаме по-високо ползване спрямо декември 2021 година, само че декември 2021-ва плащаме три пъти по-скъп ток, съобщи Иван Алексиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР