Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи лично признание по време

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи лично признание по време
Коментари Харесай

Зико: Не се сърдя на Бойко Борисов, между двама мъже всичко е ясно

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи персонално самопризнание по време на формалната гала по връчването на оценките за принос в битката с пандемията, породена от COVID-19. Поводът беше връзките му с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който смъкна доверието си от градоначалника при започване на тази година - няколко месеца преди края на мандата му. Впоследствие Зико напусна партията, която го издигна за кмет.

„ Тук е моментът да кажа, че когато излязох от интензивното на коронавирус отделението, където се лекувах, пристигнаха да ме попитат: „ Можеш ли да слезеш долу при господин Борисов? “. И аз слязох, тъй като той знаеше, че съм в болничното заведение, и пристигна да ме види.  

Сега ме питат: „ Сърдиш ли му се? “. Не, не му се дразня. Между двама мъже всичко е ясно. Може единият да сгреши в един миг, може другият да сгреши в различен, само че сред тях всичко е ясно. И ето, в този момент е моментът да му благодаря, че ми пристигна на рандеву “, спомни си за тежкото боледуване, разчувствуван и насълзен, Здравко Димитров, написа " Марица ".



Здравко Димитров бе един от най-доверените кметове на водача на ГЕРБ Бойко Борисов

Кметът на Пловдив благодари и на лекарите, които са се грижили за него в оня интервал. „ Не помня даже физиономиите им. Те бяха облечени като космонавти, само че им благодаря на всички “, сподели Димитров и призна, че му е било мъчно в болничното заведение.

„ Ами и аз съм човешко създание. Не знаеш дали ще издържиш, дали ще излезеш “, сподели Димитров и пожела в никакъв случай повече да няма сходна обстановка, каквато беше пандемията.



В началото на 2023 година Борисов смъкна доверието си от Зико и кметът напусна ГЕРБ

Дълго време Здравко Димитров се ползваше с поддръжката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата се разделиха политически през февруари т.г. " Ако Зико ми е другар, би трябвало да отиде да си подава оставката ", съобщи някогашният министър председател преди повече от половин година.

" Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми ", уточни тогава Бойко Борисов аргументите за желаната оставка на Зико. Причината са и митингите на почитателите по строителството на стадион " Христо Ботев ", които недоволстваха от кмета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР