Кметът на Перник Станислав Владимиров обмисля да даде под съд

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров обмисля да даде под съд
Коментари Харесай

Кметът на Перник мисли да съди екоминистъра

Кметът на Перник Станислав Владимиров обмисля да даде под съд министъра на екологията Емил Димитров, заяви той през днешния ден пред Би Ти Ви. Според него Ревизоро, както е прочут министърът, показва притеснително непознаване на отговорностите на институциите.
" Ако продължава с нелепите си внушения по мой адрес, можем да се забележим в съда. От него имаше лични нападки по мой адрес. Посети Перник, с цел да пуска нелепи смешки. Говори лъжи по мой адрес, и за институциите ", заключи Владимиров.

Той разгласи, че при започване на идната седмица се чака да тръгне водата за Перник по новия тръбопровод и градът да мине единствено на нощен режим. " Водопроводът е на финалната права. Имаше лека повреда, което обикновено е при тест. Предстои неговата стерилизация ", посочи кметът на Перник. Още за тестванията на тръбите четете тук.

През тази седмица водата в града се пуска от 12 до 22 часа, а през днешния ден и на следващия ден тя ще тръгне още в 10 часа.

В средата на предходната седмица екоминистърът разкритикува кмета на Перник, че от медийни изяви не е приключил част от работата си по издаването на нужната документи за стартирането на вода към града, която идва от София. Изказването му пристигна няколко дни преди 15 март, за когато беше оповестено, че ще се тества цялото ново трасе от Мало Бучино до основната разпределителна шахта сред кварталите " Изток " и " Тева " на Перник.

Димитров изясни, че към тогавашния миг локалната власт в Перник се бави с издаването на позволение за стартиране на водата от София. Подобно позволение към този момент си били изкарали столичният кмет и шефът на " Софийска вода ", само че не и Владимиров. Екоминистърът сподели още, че към този момент имало събрана вода, която да се подаде към Перник, само че посочи, че няма да я пусне към града, тъй като към момента не са сменени компрометираните тръби по водопреносната мрежа.

" Собственик на ВиК е кметът на града. Като си оправят дупките, като си закърпят инсталациите, като си усвоят 30-те млн., които сме им дали по Нова година, като им тръгне водопровода от София, тогава и водата би трябвало да им стигне ", сподели екоминистърът.

Новият водопровод от Мало Бучино до Перник в последна сметка потегли, само че още в първия ден от 48-часовите проби с стартиране на водата в придвижване по трасето се появи повреда. От фрагменти, публикувани от очевидци в обществените мрежи, се видя, по какъв начин гейзер от вода се издигна покрай автомагистрала " Люлин " в региона на Мало Бучино.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР