Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи на „Движение на българските

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи на „Движение на българските
Коментари Харесай

Кметът Тодор Попов подкрепи инициативата на Движение на бълг...

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи на „ Движение на българските майки” - Пазарджик грамота за благотворителната им активност в поддръжка на деца в неравностойно състояние. Ежегодно майките от Фондацията провеждат благотворителни базари, на които продават сувенири, картички и направени от тях предмети, със средствата от които финансират планове за социализация и рехабилитация на деца и младежи с увреждания, на деца в неравностойно състояние и в приемни фамилии.



„ Искам да изразя своето отношение на почитание към дамите, които провеждат базарите в поддръжка на децата. Ценя хората, които имат отношение, било то към непорочност на града ни или други начинания, а Вашата е една от най-смислените, тъй като вършиме нещо значимо и потребно. Много малко от нас си дават сметка каква потребност от помощ имат тези хора. Само този, който се грижи за дете в неравностойно състояние, знае какъв брой старания, какъв брой внимание, какъв брой сила и какъв брой ограничения желае да се грижиш за такова дете. Така че всичко това е поддръжка, вяра и отношение, от което те имат потребност. Аз бих желал да удостоверявам своето персонално отношение на признателност за това, което вършат и чисто институционално като Община да им кажем, че те не са сами в тази тяхна самодейност и ние като локална общественост ги подкрепяме”. Това съобщи кметът Тодор Попов преди да връчи персонално подаяние за самодейността на Движение на българските майки – Пазарджик.



„ Искам от Пазарджик да излизат положителни вести. Вглеждането в неприятното никога няма да ни помогне и да е потребно за нас. Трябва да се вглеждаме в положителните неща, да виждаме с какво и по какъв начин можем да помогнем, с цел да стане по-добре, да бъдем потребни. Това постоянно се връща рано или късно в живота. Затова би трябвало да сме положителни, да сме хора със самочувствие и на второ място би трябвало да вършим положителни неща – това носи задоволеност, вътрешен мир и покой, че през днешния ден си приключил едно положително дело”, сподели още кметът Тодор Попов, споделяйки, че е щастлив от обстоятелството, че днешната самодейност е добър старт на седмицата, която води към Великден.

От името на „ Движение на българските майки” Вера Николова и Петя Тодорова благодариха за поддръжката и вниманието от страна на Община Пазарджик. „ Вече 14 години Община Пазарджик ни поддържа в нашата благотворителна активност. Пазарджишката общност ни поддържа, медиите също, Общината във Ваше лице, както и всички учебни заведения и детски градини се включват и създават благотворително сувенири, картички, които ние продаваме, с цел да съберем средства за нашата идея за децата в неравностойно състояние и настанените в домове”, съобщи Вера Николова при приемането на грамотата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР