Кметът на Пазарджик Петър Куленски: Във връзка с многото спекулации,

...
Кметът на Пазарджик Петър Куленски: Във връзка с многото спекулации,
Коментари Харесай

Новоизбраният градоначалник на Пазарджик осветли нагли схеми, където са потъвали общински пари

Кметът на Пазарджик Петър Куленски:

Във връзка с многото спекулации, които се появиха през последните дни, желая да взема отношение за положението на волейбола в Пазарджик и уговорката на Общината към него.

Твърдението, което се стартира, че волейболът няма да разчита на поддръжка от Общината, не дава отговор на истината!

Веднага след избора ми организирах среща с тима, на която стана ясно, че играчите последно са получили заплати за месец август.

Предишното управление на Общината е дало обещание на ВК Хебър сума от 350 000 лева НА МЕСЕЦ.

Ясно е било, че такива суми са непостижими за Общината и тя няма да издържи финансово. Това е бил един балон, който изкуствено се е надувал през годините, почнал е да издиша през лятото, когато Общината е взела да се задъхва финансово, и дефинитивно се е спукал при започване на есента, когато е било спряно финансирането на Хебър.

По информация от управлението на Хебър играчите са получавали официално заплати в най-малък размер, доста под контрактуваното. Останалата част от възнагражденията в размер на хиляди левове на месец са плащани В БРОЙ под формата на награди и бонуси. Ако това е правилно, то същото съставлява нарушаване на данъчното и осигурително законодателство и е ощетило бюджета с десетки хиляди.

Няма по какъв начин да търпя сходно разходване на общинските средства, при което пораждат основателни подозрения за укриване на налози и осигуровки.

Нямаме никакво доверие в управлението на ВК Хебър и до момента в който същото не бъде заменено, Общината няма да отпусне нито лев обществен запас, който да се харчи по подобен безпардонен метод.

Като волейболист и човек, който е отдал съвсем целия си живот на спорта, аз желая да оказвам помощ на волейбола в Пазарджик, само че съгласно опциите на Общината.

Когато пред нас стои алтернативата пред това дали да плащаме за сметопочистване, за улично осветяване, дали да преведем дотацията на учебните заведения, където учат нашите деца, или да платим заплатите на професионални спортисти в един клуб, които заплати от време на време са по няколко десетки хиляди лв. месечно, несъмнено че отговорът е явен.

Приоритет за мен ще бъдат детско-юношеските школи, където играят децата на Пазарджик. А тимът ще бъде задължен да стартира да оперира на пазарен принцип - със спонсори, транспарантно и изсветлено ръководство и действителен бизнес модел.

Докато не се укрепи финансовото положение на Общината и не се изчистят наследените рецесии от 16-годишното ръководство на знаете кого, ние ще приоритизираме не съгласно страстите, а по отношение на потребностите на жителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР