Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че се отказва от

...
Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че се отказва от
Коментари Харесай

Кметицата на Париж обвини платформата Х на Илон Мъск в дезинформация, антисемитизъм и расизъм

Кметът на Париж Ан Идалго съобщи, че се отхвърля от обществената медийна платформа X на Илон Мъск, която тя дефинира като " световна канализация " и инструмент за нарушение на демокрацията.

" Взех решение да напусна X ", съобщи Идалго в публикация във френския вестник " Льо Монд ". " През последните години X се трансформира в оръжие за всеобщо заличаване на нашите демокрации ", написа тя.

64-годишната социалистка, която несполучливо се кандидатира за президентския пост през 2022 година, се причисли към Twitter, както беше прочут тогава, през 2009 година и беше чест консуматор на платформата.

Тя упрекна Х в разпространение на " дезинформация ", " антисемитизъм и расизъм ".

" Списъкът със злоупотреби е безконечен ", добави тя. " Тази медия се е трансформирала в голяма световна канализация. "

Откакто Мъск пое Twitter през 2022 година, редица високопоставени фигури обявиха, че напущат известната обществена платформа, само че не е имало всеобщо овакантяване.

Няколко политици, в това число ръководителят на индустрията на Европейски Съюз Тиери Бретон, оповестиха, че откриват сметки в конкурентни мрежи в допълнение към запазването на наличието си в X.

Акаунтът на кметството на Париж ще остане в X.

За разлика от тях, някои организации са подхванали стъпки, в това число американската социална радиомрежа NPR или немската организация за битка с дискриминирането.

Идалго постоянно се сблъсква с персонални нападки в обществените медии, в това число Х, както и от време на време с рецензии за неналичието на непорочност и сигурност в Париж.

В последния случай тя се сблъска с остри нападки поради пътуването си през октомври до френските тихоокеански територии Нова Каледония и Френска Полинезия, което не беше оповестено по това време и което тя удължи с двуседмична персонална почивка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР