Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му са задържани

...
Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му са задържани
Коментари Харесай

Задържаха кмета на Омуртаг, той получи емоционален срив

К метът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и татко му са арестувани за 72 часа, оповестиха от Софийската градска прокуратура.

Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел, за осъществяване на длъжностни закононарушения. 

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е настанен в болничното заведение в Омуртаг. Той е там под полицейска защита, откакто в понеделник (19 февруари) е бил задържан.

По информация на Ешрефов е получил прочувствен срив и след него - микроинсулт, съгласно информация на Българска телеграфна агенция кметът е получил инфаркт. 

Случаят се води от Софийска градска прокуратура и Комисията за противопоставяне на корупцията.

Акцията по задържането му евентуално е продължение на воденото от Софийска градска прокуратура следствие от есента на 2023 година за корупционни закононарушения, написа Българска телеграфна агенция.   Тогава прокуратура стартира следствие за корупционни закононарушения, свързани с нарушавания по извършени публични поръчки, с възложител Община Омуртаг и търгове за рандеман и продажба на дървесина от Общински горски фонд.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище само оказва подпомагане по случая, каза директорът старши комисар Светлин Петев.

Днес изтича 24-часовата мярка по задържането на Ешрефов.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР