Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис се срещна с отец

...
Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис се срещна с отец
Коментари Харесай

Община Кърджали ще партнира на всички инициативи, свързани с бежанците

Кметът на общината доктор инж.Хасан Азис се срещна с отец Боян Саръев,, духовник в църквата „ Свето Успение Богородично “ в кърджалийския квартал “Гледка “.

Повод за срещата беше огласената от отец Саръев информация, че  има подготвеност да одобри 52 бежанци от Украйна в комплекса до църквата, в който има 10 стаи и 2 жилището.

Общината ще бъде сътрудник на всички начинания, свързани с помощ за бежанците на територията на Кърджали, увери доктор инж.Азис.Той предложи на отец Саръев цялостна помощ – за дооборудване на стаите, обезпечаване на медицински прегледи, подпомагане при изхранването посредством функциониращата към църквата социална столова или доставка на подготвена храна и други Конкретните потребности ще станат ясни при идването на първите бежанци от Украйна. В църквата са позвънили хора от Бургас и семейство от кв. “Гледка “, осигуряващи на свои разходи превоз от украинско-румънската граница и има възможност през идващите дни в града ни да дойдат първите бежанци. В непосредственост до църквата има детска градина и учебно заведение, които също могат да оказват помощ, в случай че с идващите има деца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР