Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветства участниците в

...
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветства участниците в
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново Даниел Панов към читалищните дейци: Искрена благодарност за това, че учите младите хора на българските традиции

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветства участниците в съвещанието на Комисията за систематизиране на бюджетите на националните читалища, което се организира в четвъртък.

„ Искрена признателност и благодарност, за това, че с работата и вдъхновението си учите децата и младежите на нашите изконни, български обичаи, традиции и ценности- те са значима част от нашата национална и духовна еднаквост “-каза във встъпителните думи на приветствието си Даниел Панов.  dp

Той означи, че 38-те читалища на територията на общината имат значим принос в общите старания обитаемоте места да стават все по-добро място за живеене. Панов разгласи, че през предходната година над 1100 души от прилежащи и по-далечни региони са се преселили в община Велико Търново.
Даниел Панов акцентира значимата роля на читалищата за поддържането на традициите и обичаите, само че и в основаването на нови културни събития и артикули. Отличи работата и приноса на 71 любителски обединения и извоюваните от тях награди. Градоначалникът добави, че  общата субсидирана бройка на читалищата в общината  за 2018 година е увеличена, само че това не е задоволително.

Той срещна ръководителите и членовете на читалищните настоятелства с част от ограниченията, които подхваща в качеството си на Председател на УС на НСОРБ за възстановяване положението на обитаемоте места в страната и частност на техните културни институции- читалищата.
Участниците в работата на комисията получиха специфични бележници, в които са маркирани всички празници, бележити дати и годишнини, както и книгата „ Асеневци “, която да бъде прибавена към фондовете на читалищните библиотеки.

„ Не се поддавайте на политически спекулации, не давайте ухо на политиката, тъй като езика на опълчването и омразата не води и няма да докара никого до нищо положително. Имате благородна задача в региона на духовността, изкуствата и културата и съм уверен, че дружно, в партньорство ще продължим сполучливо да я реализираме “, съобщи в умозаключение Даниел Панов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР