Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев и зам. директорът на

...
Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев и зам. директорът на
Коментари Харесай

Над 100 нови дървета ще бъдат засадени в Созопол

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев и зам. шефът на „ Общински гори и озеленяване “ инж. Мирослав Киров направиха ревизия на зелените площи в общинския център.

На терена, където ще бъде построена новата автогара, са изсечени остарели дървета и шубраци. Там ще стартират археологическите разкопки, поискани от НИНКН преди градежа.
В момента се прави санитарна сеч в целия град. Подрязват се клони, както в парка, по този начин и по улиците на Созопол. Това се прави за сигурността на хората, защото при по-силни ветрове има заплаха от строшаване.

Високите клони се режат с вишка. Целият не солиден материал ще бъдат трансфорат в мулч за другите растения.

„ Има доста дървета, които с в неприятно фитосанитарно положение. Те са рискови и би трябвало да се отстраняват “, сподели инж. Киров. Той сподели хралупите на дървета, които се пълнят вода при дъжд и унищожава дървото от вътрешната страна, като се уголемява или свива, според от температурите.

Около 100 нови дръвчета и доста декоративни шубраци ще бъдат засети напролет в Созопол. Те са повече от тези, които ще бъдат отстранени, тъй като са изгнили и рискови. Кметът и инж. Киров разискаха и възобновяване на малко паркче в най-северната част на града, което старите созополчани помнят като „ Горичката “- обичано място за игра на децата. Сега там още веднъж ще бъдат засети дървета, шубраци и цветя и ще се трансформира в сантиментална спирка на туристите с панорама към островите Св. Иван и Св. Петър.

Тихомир Янакиев и Мирослав Киров инспектираха и гробищния парк. Той беше главно измит и в този момент жителите на Созопол ще могат доста по-удобно да посещават своите умряли близки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР