Кметът на община Родопи Павел Михайлов преди минути съобщи радостна

...
Кметът на община Родопи Павел Михайлов преди минути съобщи радостна
Коментари Харесай

Блага вест: От утре тръгват автобуси на нов превозвач към 8-те села в Пловдивско

Кметът на община Родопи Павел Михайлов преди минути заяви радостна вест за хората от осем села към Пловдив. След като досегашният транспортьор „ Хеброс бус ” не подписа едностранно контракта за публичен транспорт по линиите Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села и хиляди хора бяха оставени без превоз през уикенда и първия работен ден от седмицата, новият контракт с новия транспортьор към този момент е реалност!

Ето какво заяви Михайлов:

" Днес подписах контракта за публичен транспорт на пасажери за Цалапица, Златитрап, Брестовица, Оризари, Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево.

Възстановява се постоянното разписание на междуградските рейсове по горепосочените посоки. Новата компания – реализатор ще стартира със стартови написания по одобрената маршрутна скица да работи още на следващия ден.

Договорът за обслужване на общинската транспортна скица по незабавна мярка е подписан с ДЗЗД Консорциум " МАРИЦА ИЗТОК 2018.
Запазват се маршрутните посоки и местата за прекъсване на транспортните средства. Разписанията на рейсовете, които са непокътнати с дребни изключения ще бъдат оповестени от кметовете и кметските наместници по места в обществените мрежи и на спирките по обитаемоте места.

Досегашният контракт за публичен транспорт на пасажери без конкурс с „ Хеброс бус “ изтече тази събота, само че компанията отхвърли едностранно да подпише съглашението. Това наложи незабавни договаряния в почивните дни от страна на община „ Родопи “.
Билети ще се закупуват от водача. Карти ще бъдат издавани от офиса на фирмата-превозвач, който се намира в подлеза на автогара „ Родопи “.

Всички, които имат издадени карти към „ Хеброс бус “ имат право да изискат парите си назад от компанията. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР