Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров ще бъде гост на

...
Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров ще бъде гост на
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров гост на военното учение „DEFENDER-Eu...

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров ще бъде посетител на идното огромно многонационално военно обучение на НАТО „ DEFENDER-Europe 21 “, което ще се организира от 8 до 18 май край Чешнигирово.

Кметът одобри част от екипа за Гражданско-военни връзки CIMIC на американската войска в България, воден от сержант 1-ви клас Дъстин Сълк. От българска страна на срещата участва Командира на отбор в ротата за гражданско-военно съдействие в Българската войска капитан Александър Василев.

В срещата участваха още полковник Божидар Бойков – Началник щаб на Съвместно командване на специфичните интервенции и заместител кметът по „ Обществен ред и сигурност “ в Община Пловдив Йордан Ставрев.



Американските военни, които стартират подготовка за най-мащабното обучение за тази година, се интересуваха какво е отношението на жителите на Пловдивска област към такива мероприятия, по какъв начин са били признати предходни учения и дали няма да бъдат притеснявани живеещите в региона на Община Пловдив, като прилежаща на Община Садово, където ще бъде извършена огромна част от дейностите.

„ Аз съм бил във вашата страна и знам с какво почитание се употребяват там военните, които служат на своята татковина. Мога да ви уверя, че и в България тази специалност е на респект – хората добре схващат, че армията е в основата на държавността. Сигурен съм, че ще бъдете задушевно признати, а вашите дейности ще провокират сериозен интерес измежду живеещите в Пловдивска област “, успокои гостите кметът на Община Пловдив. Той даде обещание, че ще участва на някои от ученията, като не се тормози от обстоятелството, че част от тях ще са през нощта.

„ DEFENDER-Europe 21 “ включва серия от свързани учения, разграничени по време, място и етапи и ще се организира главно в Черноморския район на Балканите и Естония. Започва през март с предислоциране на сили и средства по море от Съединени американски щати до 8 европейски страни и ще продължи доникъде на юни 2021 година В него ще вземат участие над 30 000 военнослужещи от 26 държави-членки на НАТО и страни-партньори. Основната цел е да се усъвършенства подготовката и оперативната съгласуемост сред участниците при едновременното осъществяване на отбранителни интервенции на повече от 30 военни полигона в 14 страни.

То ще се организира от средата на май до началото на юни 2021 година под управлението на Щаба на Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа. Целта е да показва качествата на НАТО да реагира бързо на целия набор от закани за сигурността и стабилността на Северноатлантическия съюз в спокойно време, при рецесия или при пораждане на спор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР