Кметът на Община Пещера Николай Зайчев откри учебната година в

...
Кметът на Община Пещера Николай Зайчев откри учебната година в
Коментари Харесай

В Пещера в класните стаи влязоха 1500 ученика

Кметът на Община Пещера Николай Зайчев откри образователната година в Обединено учебно заведение „ Любен Каравелов “. Това е първата образователна година в новия формат на образователното заведение, което сплоти ПГ “Васил Левски “ и ОУ “Любен Каравелов “.

„ Ето, че настъпи един от най-важните дни в нашия календар – началото на образователната година. Нашият празник на образоваността и знанията! Днес той съответствува и с огромния християнски празник, с който почитаме София, Вяра, Надежда и Любов. За най-малките от Вас – първокласниците, това е първа среща с магията наречена учебно заведение, за най-големите – последната и най-важна крачка към идващия стадий на техния живот.Всички Вие тръгвате още веднъж по пътя на знанията, уменията, пълноценното другарство. По него ще Ви водят със своята мъдрост и опит нашите прелестни учители. Заедно ще покорявате нови простори. Помнете, че за Вас няма ограничавания. Пред Вас е всичко, за което мечтаете. Трябва единствено да бъдете старателни, ученолюбиви и любопитни за значимите неща от живота “, сподели в своето одобрение градоначалникът. Той не пропусна да поздрави и учителите- настоящи и пенсионирани.

Тази образователна година в седемте учебни заведения в Община Пещера ще се образоват над 1500 ученика. 138 са първокласниците, които получиха като подарък от кмета Николай Зайчев книжката „ Приказки за първолака “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР