Кметът на община Панагюрище Никола Белишки обяви частично бедствено положение

...
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки обяви частично бедствено положение
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Панагюрско заради пожар

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки разгласи отчасти бедствено състояние поради пожара, който се развихри преди ден сред селата Левски и Елшица. Пожарът е в иглолистна и смесена гора на възраст от 40 до 80 години, в която има също бор, акация и дъб. Засегнати са гори, аграрни земи и трайни насаждения. Площта на пожара е над 2000 дка. Прави се просека, защото гората е мъчно проходима. Затруднения идват и от това, че посоката на пожара се мени непрестанно поради пориви напразно.

Два хеликоптера Ми-17 от 24-а авиобаза в Крумово вземат участие в гасенето на огромния горски пожар. Първия ден бяха направени 19 захода и над 47 тона вода бе изхвърлена над огъня. Водовземането става от река Тополница.

Храсти и широколистна гора горяха и над Слънчев бряг, като димът от пожара наложи затварянето на пътя Бургас-Варна. Друг пожар унищожи акациеви дървета на дюните край несебърския квартал " Черно море ". Най-сложно беше ситуацията в пожара в карнобатското село Деветинци, където изгоряха 3 къщи.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР