Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч с призив: Да работим с разум и занапред

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова излезе със своя позиция във Facebook след неделните решения на Министерски съвет и произлизащите от тях промени в използването на ограниченията против ковид.
След 52 дни в обстановка на оповестено изключително състояние думите, които изплуват в съзнанието ми, са признателност, отговорност и вяра.
Благодарност за свършената голяма работа от хората на първа линия, от Общинския действен щаб и Общинската администрация, които в режим 24/7 държаха ситуацията под непрекъснато наблюдаване - за настоящ разбор, за обосновани заключения и за съответни дейности.
Радвам се, че посланията ни бяха разбрани от хората.
Дължим топла признателност към всички виновни и мислещи хора, наши съграждани, които съблюдаваха и съблюдават строгите ограничения в този спешен миг. Благодарност към жителите, които взаимодействат интензивно с общината, показват отзиви и ни оказват помощ със сигналите, които подават.
Изказвам специфична признателност към Националния действен щаб (НОЩ) и държавните институции, които потвърждават професионализъм и построяват доверие посред ни като хора, общественост и страна. За нас е ясно, че без доверие и обща воля не можем да преодолеем тестването.
Защото всички сме в една избавителна лодка и тъкмо тук и в този момент разграничителните линии са пагубни.
Не ще и подозрение, и с днешна дата, че отговорността остава за всички, тъй като заплахата от подлия ковид не е отминала. Затова и ние също оставаме в режим на подготвеност за нови провокации.
Надеждата ми е, че малцината съперници на ограниченията и не до такава степен съзнателни хора, които не ги съблюдаваха до момента, ще трансформират и премислят държанието си - не бъдете съперници на личното си здраве! Заемете виновна гражданска и родителска позиция - ние сме в пандемия!
От цялата информация, с която разполагам, мога да заключа, че ние, в Ловеч, се оправяме сполучливо с досегашните строги ограничения. Резултатът е явен – до през днешния ден няма нито един инфектиран с COVID-19 в Община Ловеч.
Това е допустимо, когато се работи с разсъдък и отсега нататък! Когато не допуснем частичното либерализиране на ограниченията да отслаби нашата зоркост и нерешителност! Когато сме всеотдайни и солидарни.
Знам, че можем да бъдем тъкмо такива!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР