Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински

...
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински
Коментари Харесай

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов и зам.- кметът Николай Дочев отчетоха първите 100 дни от управленския мандат

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, ръководителят на Общински съвет Димитър Велинов и зам.- кметът Николай Дочев регистрираха първите 100 дни от управническия мандат.

„ За тези 100 дни не съм се трансформирал, останах си същия, не преставам да си подвигам телефона и да давам отговор на хора в обществените мрежи, като се старая да отговоря на съвсем всички, номерът на телефона ми е закачен на входа на община и всеки може да ми се обади “, с тези думи инж. Атанасов стартира доклада на свършеното от администрацията през първите три месеца.

С общи старания и благодарение на администрацията, народните представители и Правителството на Република България са обезпечени целеви средства в размер на над 50 млн. лева за Община Кюстендил, които са заложени в Бюджет 2024 година на Министерство на финансите за разнообразни стратегически обекти като Художествена изложба „ Владимир Димитров- Майстора “, регистрира кметът инж. Атанасов.

Одобрени за финансиране са плановете за Читалище Братство, Регионална Библиотека, общежитието в с.Раждавица и постройката на някогашната полиция на ул. “Демокрация “.

Инвестиционен план за нова спортна зала, която ще се намира на стадион „ Странджата “

Сключен контракт за планиране на осветяване, футболен терен и лекоатлетическа писта на стадион „ Осогово “

Разрешение за градеж за довеждащия тръбопровод на с.Катрище

Възложен за осъществяване Подробен устройствен план за Индустриална зона

Избран реализатор за Екологичната оценка на Общия организационен проект

Изготвени планови оферти и утвърдени близо 600 000 лева за главен ремонт на спортните площадки в 7 учебни заведения по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 - 2027 г

Осигурено финансиране за водопровода на с.Соволяно

Осигурено финансиране за планиране на ВиК апаратура на селата Катрище, Таваличево, Горна Гращица, Жабокрът, Шишковци, Пиперков чифлик, Коняво, Николичевци

Осигурено финансиране за капиталов план за ремонт на читалище Грамаждано

Община Кюстендил стартира осъществяване на капиталов проект- главен ремонт на улиците „ Демокрация “ и „ Шейново “, както и спешно подсилване на подпорна стена на ул. „ Асен Суичмезов “ в кв. „ Герена “.

Стартира и план “Основен ремонт на съществуващи улици, ведно с тръбопровод, тротоар и пътно платно на територията на град Кюстендил “ на ул. „ Александър Стамболийски

Набелязани са и проблематични сектори и дупки, които би трябвало да бъдат попълнени след месец март, когато атмосферните условия разрешават

Община Кюстендил има позволение за градеж за плановете за Зоопарка и Художествена изложба „ Владимир Димитров- Майстора “, следва оповестяването на социална поръчка.

„ Засилихме успеваемостта на чиновниците от краткотрайната претовареност и контрола, в резултат на което 100-120 от тях отпаднаха от описите с помощи, тъй като не си създадоха нужните часове.

Чистотата в града е доста усъвършенствана. Започна подкастрянето на дърветата в града, прочистването на лесопарк „ Хисарлъка “, уточни още инж. Атанасов.

Започна промяна на контейнери вид „ Бобър “ в централна градска част.

Осигурено е финансиране и е подписан контракт за доставка на системата за мерене на отпадъците.

Възстановява се осветлението по Алеята на любовта в Хисарлъка, осветлен бе Музея- джамия „ Ахмед бей “ и железопътния надлез на „ Соволски път “.

Мобилни екипи вършат медицински проучвания в кюстендилските села. Община Кюстендил обезпечава съответно здравно обслужване в по- отдалечените обитаеми места.

Община Кюстендил взе участие за първи път в интернационалното туристическо ревю East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул.

Кюстендил е една от дребното общини в България, които вземат участие в 49-тото издание на Международното туристическо ревю ROMANIAN TOURISM FAIR (TTR), което се организира в румънската столица Букурещ в интервала 15.02.-18.02.2024

В момента Община Кюстендил взе участие на туристическото ревю в Белград, Сърбия

Предстои присъединяване в Берлин през месец март, на което интернационално ревю Кюстендил ще бъде акцент.

Създадохме нов фестивал- „ Джамала “, направихме и Коледно- новогодишен базар, който събра доста наши съграждани и посетители на града на едно място, регистрира още кметът на Кюстендил.

Общинска администрация създаде план за нова общинска транспортна скица за възстановяване на транспортното обслужване на територията на Община Кюстендил и превръщането на публичния превоз в желан метод за напредване. В новата транспортна скица са усъвършенствани маршрутите на градския превоз, което подсигурява цялостното покритие на всички квартали в града.

Водят се диалози всички рейсове от Кюстендил до столицата да пътуват до Централна гара.Както и последният рейс от София до Кюстендил да бъде в 19.00 часа
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР