Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински

...
Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински
Коментари Харесай

Новото общинско ръководство отчете работата си

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, ръководителят на Общински съвет Димитър Велинов и зам.- кметовете направиха доклад на свършеното досега от 10 ноември

„ Знаете, че още като общински консултант обичайно през миналите 8 години, всяка година върших доклад на свършеното през годината, по тази причина считам, че тази традиция би трябвало да продължи и в този момент в качеството си на кмет на Община Кюстендил давам актуалната конференция, на която да доклада пред нашите съграждани свършеното през този съвсем месец и половина “, съобщи инж. Атанасов.

• „ Инвестиции и планове “

„ С общи старания и благодарение на общинска администрация, както и на държавното управление, успяхме да осигурим целеви средства в размер на над 50 млн. лева за Община Кюстендил, които да бъдат заложени в Бюджет 2024 година на Министерство на финансите за много стратегически планове за Община Кюстендил като главното е Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “. Миналата седмица дадохме по-обширна конференция: Зоопарка, Езикова гимназия, както и доста обекти, за които ще бъде обезпечено финансирането с цел да бъдат проектирани “, съобщи инж.Атанасов.

Междувременно в последния работен ден бяха утвърдени и 23 многофамилни жилищни здания за енергийно възобновяване по Плана за възобновяване и резистентност, уточни кметът.
„ В момента приготвяме публичните поръчки и следва да бъде предоставена поръчката под изискване при обезпечено финансиране да се кандидатства. Тъй като имаме много здания, които са в аварийния лист, макар че сме усвоили съвсем тавана за нашата община, това, което вършим за аварийния лист сега е, защото към този момент има утвърден териториален проект за Справедлив преход, така наречен Зелена договорка, за областите Перник, Кюстендил и Стара Загора, ще създадем опит с моя екип и считам, че ще имаме триумф, да се обезпечи в допълнение финансиране от страна на Териториалния проект за Справедлив преход за енергийна успеваемост за област Кюстендил, част от парите да бъдат пренасочени за това и да могат да се създадат блокове, които са от аварийните описи, уповавам се, да успеем да вкараме от тях и да бъдат утвърдени, тъй че има вяра и за аварийните описи “, безапелационен е инж. Атанасов.

Също по този начин бяха утвърдени за финансиране плановете за Читалище „ Братство “, планът за ограничения за енергийна успеваемост за Регионалната библиотека в гр. Кюстендил, общежитието в с. Раждавица и постройката на някогашната полиция, някогашната районна прокуратура, която е монумент на културата, среща се на ул. „ Демокрация “ и е една от емблематичните здания в нашия град и се получава добър отбор, когато тя бъде оправена.

• „ Комунално-битово обслужване “

„ Засилихме успеваемостта на чиновниците от краткотрайната претовареност и контрола, разследване на което 100-120 от тях отпаднаха от описите с помощи, тъй като не си създадоха часовете. Това е образец за другите, че би трябвало да се работи. Благодарен съм на тези, които работят съзнателно и си работят часовете и както виждате към този момент резултатите в нашия град с чистотата са забележими: всеки може да види хората, които почистват града, може да забележим, че градът е по-чист и спретнат и тази наклонност имаме желанието да я запазим и отсега нататък. И уповавам се, тези 100-120 индивида, които отпаднаха от описите, към този момент като знаят, че различен метод няма, след 2 месеца да се причислят още веднъж, с цел да могат и те да оказват помощ с работната мощ.

Докато позволяваше времето и метеорологичните условия, стартира асфалтиране и на правата на ул. от „ Бузлуджа “ сред „ Ефрем Каранов “ и кръстовището с „ Хаджи Димитър “.
Набелязани са и проблематични сектори и дупки, които би трябвало да бъдат попълнени, което ще се случи след март месец, когато атмосферните условия разрешават.

За този интервал е оправена детската площадка в центъра на града и тази при 84 блок в кв. „ Запад “. Обезопасена е Скейт площадката на пазара, където бяха изпочупени защитните уреди.

• Култура и коледно- новогодишни празници

„ За този къс интервал успяхме да въведем две нови обичаи, два нови празника - Коледно- новогодишния базар и шествието на джамалджийските групи на Стефановден “, регистрира инж. Атанасов.
Кметът благодари на всички ресторантьори и занаятчии, които се включиха в базара и съумяха да придадат коледна атмосфера на града.
Той благодари и на кукерите, които изцяло безплатно участваха в шествието на Стефановден и показаха тези обичаи в центъра на Кюстендил.

• Коледна декорация
„ Благодаря на всички компании на територията на община Кюстендил, които се включиха и направиха дарения, с цел да може Кюстендил да има тази красива коледна декорация “, благодари кметът.
Украсата след празниците ще бъде демонтирана, разказана в детайли и ще бъде прибрана, с цел да се употребява още веднъж.

Инж. Огнян Атанасов предложения жителите и гостите на града на 31 декември да посрещнем дружно Новата година на площад „ Велбъжд “.

„ Благодаря на всички от общинска администрация, благодаря на сътрудниците, зам-. кметове, благодаря на Общински съвет Кюстендил за поддръжката на самодейностите. Смятам, че работим добре с Общински съвет и има диалогичност.
„ Това, което поисквам на нашите съграждани е да бъдат здрави, да бъдат усмихнати. Да бъде една по- сполучлива Нова година и несъмнено повече наши съграждани, които са по света да се завърнат и да оказват помощ за развиването на Кюстендил “, пожела кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР