Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение

...
Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение
Коментари Харесай

Пет месеца след наводнението-отново бедствено положение в селата Каравелово и Богдан

Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние за селата Богдан и Каравелово. Това заяви кметът на общината. То влиза в действие през днешния ден и ще продължи седем дни. Причината е, че през последните две седмици равнището на водата в реките, които минават през селата, се е повишило.

Повишено е и равнището на наносите, които водата носи, добави Кабаиванов пред Българска телеграфна агенция.

Вчера комисия е проверила равнището на реките, а през днешния ден на заседание на Кризисния щаб е взето решението за частичното бедствено състояние, което се афишира превантивно, при заплаха от злополучие, посочи кметът. Уведомен е регионалният шеф на Пловдив. Утре ще влезе техника в речните корита в двете села и ще продължи разчистването. Коритата са с 2,5 метра дълбочина и ширина сред 8-9 метра, а сега в Богдан на 60 см всичко е запълнено, разяснява Кабаиванов. По думите му, в случай че има потребност бедственото състояние ще бъде удължено, следи се равнището на водата в село Слатина.

Хората се тормозят, изключително в региона на ул. „ Еделвайс “, която пострада най-вече по време на наводненията през септември предходната година, разяснява кметът на Каравелово Славка Червенкова. На тази улица от 12 фамилии се е върнало единствено едно. Временният мост се посипва всяка заран и вечер със сол, другата седмица чакаме да бъде възобновено от компанията осветлението по потърпевшите девет улици в селото, описа кметът.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР