Кметът на община Калояново Георги Георгиев е поискал наказателното дело

...
Кметът на община Калояново Георги Георгиев е поискал наказателното дело
Коментари Харесай

Кметът на Калояново, спипан дрогиран зад волана, с изненадващ ход

Кметът на община Калояново Георги Георгиев е изискал наказателното дело против него да бъде прегледано още веднъж.

БЛИЦ напомня, че Георгиев се призна за отговорен за това, че е карал под въздействието на кокаин, подписа съглашение с прокуратурата и получи 8 месеца условна присъда. Сега кметът отхвърля да е сядал дрогиран зад кормилото и споделя, че е бил измамен да се признае за отговорен от предходния си юрист.

Георгиев е подал молба за обновяване на наказателното произвеждане, а делото ще се гледа на 8 февруари 2021 година, прецизираха от Апелативния съд в Пловдив.

Както БЛИЦ заяви, в понеделник Административният съд в Пловдив излезе с решение, с което анулира решението на ОиК Калояново, която отхвърли да го в профил от поста му, защото към този момент има наложена присъда, въпреки и условна.

След решението на Административен съд през вчерашния ден ОИК-Калояново би трябвало да в профил Георгиев в период от две седмици, само че единствено, в случай че решението на Административния съд не бъде обжалвано или протестирано пред Върховен административен съд в седмодневен период. Според Административния съд наредбата на закона в този случай е императивна и от ОИК-Калояново са задължени да я изпълнят и да отстранят кмета от служба.

От Апелативен съд обясниха пред БЛИЦ, че от няколко години има нова процедура и макар че кметът е признал виновност, той има право да желае обновяване на делото.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР