Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров поздрави ръководството на

...
Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров поздрави ръководството на
Коментари Харесай

Кметът на Община Етрополе присъства на първа копка на пречиствателна станция за отпадъчни води в РК „Елаците-Мед"

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров поздрави управлението на Елаците Мед АД и Група Геотехмин във връзка началото на построяването на нова пречиствателна станция за отпадъчни води. Той приветства управлението и екипа на компанията: „ Радвам се, че на територията на община Етрополе ще бъде построено трето пречиствателно оборудване за отпадъчни води. Малко са кметовете в България, които могат да се похвалят, че в техните общини с миннодобивна активност има пречиствателни уреди. Като кмет аз се гордея с това “. Инж. Владимир Александров пожела триумф в реализацията на капиталовата стратегия на сдружението и екологичните планове.

Проектът е част от ограниченията, заложени в Програмата на компанията за запазване и възобновяване на околната среда в региона на находище „ Елаците “ и тактиката на Група ГЕОТЕХМИН за реализиране на още по-добро качество на водите в региона на активността.

В момента рудникът разполага с две пречиствателни станции (ПСОВ). Новата ПСОВ е от модулен вид и ще бъде ситуирана на площадка в непосредствена непосредственост до съществуващата ПСОВ по технология на Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТЕС). Избраната технология на EnviroChemie, Германия, предлага дейно решение за филтриране на повече от един замърсител по едно и също време. Технологията е учредена на химично филтриране с четири типа реагенти, като формираната наслойка се подава към смесен модул за финално утаяване и уплътняване. С новата ПСОВ ще се обезпечи по-добро запазване на водните запаси на р. Малък Искър в сходство със законовите условия.

„ Поставяме началото на план, част от дълготрайната тактика на групата, с който целим да реализираме по-високи стандарти в опазването на околната среда. Като компания, виновна към обществото, Елаците-Мед влага и ще продължава да влага в планове за по-чиста природа. Управлението на водите е част от нашата отговорност “, съобщи шефът на Рудодобивен комплекс инж. Васил Шишков.

Директорът на Рудодобивния комплекс инж. Васил Шишков даде старт на дейностите с бутилка шампанско, след което строителите на обекта от Геострой направиха алегорична първа копка с екскаватор.

Строителството на пречиствателната станция ще бъде приключено през 2025г.

Официални посетители на събитието бяха заместник-кметовете на Община Етрополе госпожа Станка Димитрова и господин Ивайло Георгиев, проф. дтн инж. Цоло Вутов, шеф на Геотехмин ООД, доктор инж. Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин и ръководител на СД на Геотрейдинг, господин Доминик Хамерс, изпълнителен шеф на Геотехмин ООД, Емилия Илиева, изпълнителен шеф на Геотрейдинг, представителите на строителя Геострой – изпълнителните шефове инж. Цветослав Петков и инж. Йордан Йонов, както и други представляващи сдружения и шефове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР