Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и служителите от

...
Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и служителите от
Коментари Харесай

Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров посрещна специални гости на Игнажден

Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и чиновниците от общинската администрация посрещнаха децата от ДГ „ Звънче " и ПГ „ Тодор Пеев " на връх Игнажден.

Според националното вярване, който първи влезе в дома ти на Игнажден, такава ще бъде и идната годината. В Община Етрополе първи тази година прекрачиха прага децата от ДГ „ Звънче ". Те зарадваха чиновниците и управлението с стратегия, отдадена на идните празници. Директорката на детската градина госпожа Цветелина Маринова описа за традициите към празника Игнажден и изрече своята откровена наслада, че децата са първите, които влизат в Общината, тъй като това е добра прокоба за идната година. Тя бе приготвила блага - питка и орехи, с цел да са здрави чиновниците, колкото са здрави и орехите. Г-н Александров благодари на децата, техните учители и на директорката за приказната стратегия и им пожела здраве, покорност и доброта да царят в домовете им.

Коледарите от ПГ „ Тодор Пеев " също посетиха постройката. Момчетата пресъздадоха коледарския бит, пяха и назоваха за здраве и благодат на чиновниците през идната година. Както повелява традицията Коледарите бяха дарени с гевреци и лакомства, с цел да се осъществен техните наричания.

Директорката на ПГ „ Тодор Пеев " госпожа Десислава Найденова пожела на всички една доста здрава, сполучлива и смирена година, изпълнена с позитивни страсти.

С топли усеща госпожа Станка Димитрова благодари на момчетата и ги подкани да продължат да съблюдават и да почитат българските обичаи, тъй като единствено по този начин българската еднаквост ще се запази.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР