Кметът на община Дупница Първан Дангов излезе с обръщение към

...
Кметът на община Дупница Първан Дангов излезе с обръщение към
Коментари Харесай

Кметът на Дупница Първан Дангов с позиция относно напрежението със спортните клубове в града

Кметът на община Дупница Първан Дангов излезе с послание към съгражданите си по отношение на протичащото се във футболния тим и във волейболния отбор в Дупница. В позицията си, изпратена до медиите, кметът показва, че от началото на встъпването му в служба като кмет на община Дупница, ръководещите от предходния мандат не престават трети месец  да компрометират и пробват да разклатят доверието към актуалната кметска администрация.

Дангов показва, че дружно с екипа си, ще дадат всичко от себе си, с цел да могат всички спортни клубове в общината  да се развиват еднообразно, само че е срещу да бъдат толерирани единствено избрани спортове.

" Спортната зала е на всички и от всички би трябвало да се употребява пълноценно, налично и комфортно ", декларира Дангов.

Обръщението му е подбудено от няколко абсурда, раздрусали разнообразни спортни клубове в града. От волейболният клуб Марек оповестиха, че ще се местят  след тежък спор сред президента на клуба и кмета. Родители пък обявиха, че децата им не били допускани до модерната волейболна зала и им е било неразрешено да упражняват вътре. На общинският стадион " Бончук " пък бяха намерени машини за " копаене " на криптовалута.

В обръщението си до медиите през днешния ден,  дупнишкият кмет декларира, че пространства в спортната зала в Дупница са употребени като спални от състезатели на волейболния клуб.

" Знаете, че в общински пространства там, бяха открити машини за криптовалута. Помещенията се стопанисват от управлението на футболния клуб Марек. И в случай че Цветан Видински от управлението на футболния клуб счита, че парите от биткойните отивайки за тима, захранвайки го двустранно по този метод със средства от общинския бюджет, мога да си затворя очите за тези безобразия –  не е познал. Не мога да заставам безразличен и да гласоподавам доверие на хора, които се пробват да шмекеруват на гърба на други хора ", декларира още Дангов.

" Като кмет пред мен стоят уговорките за пълноценно битие и реализация на всички спортни клубове, разрастващи активност на територията на община Дупница . Не единствено на футбола, освен на волейбола. Всички би трябвало да имат равни условия и достъп да спортно-техническите уреди и база ", добавя Първан Дангов. 

Според него финансирането от страна на Общината за спортните клубове би трябвало да бъде заслужено за всички. Средствата за това се разпределят с решение на Общинския съвет от бюджета на Общината. " И в случай че в действителност за зареждане на машинките е употребен ток за сметка на общинския бюджет, т.е. още веднъж от налозите и данъкоплатците на община Дупница, всичко това е на гърба на всички жителите на община Дупница, това е безусловно неприемливо ", безапелационен е Дангов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР